Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 37 z 37

Wątek: Gdzie kupić Sigma Art?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Gdzie kupić Sigma Art?

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Słabe sztuki wracają do producenta i mają zmieniane mocowanie na sony. Dlatego sony zawsze wchodzi później żeby wyłapać wszystkie slabe egzemplarze. To proceder znany od dawna pod kryptonimem "sparta project". Cichy to potwierdzi.
    Dobre
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez winiarro Zobacz posta
    Jak dla mnie L nie jest jakąkolwiek gwarancją dobrej kontroli jakości. Jestem na 99% pewny, że to i tak się mieści w przewidzianych normach.
    I słusznie, bo L nie ma żadnej dodatkowej końcowej kontroli jakości. L są po prostu zaprojektowane pod lepsze parametry optyczne i inne ficzery, co czyni je droższymi, ale jedyna kontrola jest w czasie montażu, orzez osobę która montuje. Kity prawdopodobnie są bardziej jednolite niż wiele elek, bo sa prostsze w produkcji automatycznej.
    Nie ma na końcu linii pana, który dobre sztuki wrzuca do prawego kubła,ma kiepskie do lewego. Nikt nie zakłada każdej gotowej sztuki na żadną optyczną aparaturę testującą. Na pewno nie obiektywy za $2000, być może obiektywy za $20 000, bo tu już sprzedaje się bardzo niewiele. Radzę naprawdę przeczytać link w poście #6.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Kontrola jakości jest, wszystko zależy od norm jakie ustali producent. Dla nas na 2,8 jest mydło ale dla producenta obiektyw mieści się w granicach normy.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Słabe sztuki wracają do producenta i mają zmieniane mocowanie na sony. Dlatego sony zawsze wchodzi później żeby wyłapać wszystkie slabe egzemplarze. To proceder znany od dawna pod kryptonimem "sparta project". Cichy to potwierdzi.
    To wiele wyjaśnia

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    I słusznie, bo L nie ma żadnej dodatkowej końcowej kontroli jakości. L są po prostu zaprojektowane pod lepsze parametry optyczne i inne ficzery, co czyni je droższymi, ale jedyna kontrola jest w czasie montażu, orzez osobę która montuje. Kity prawdopodobnie są bardziej jednolite niż wiele elek, bo sa prostsze w produkcji automatycznej.
    Nie ma na końcu linii pana, który dobre sztuki wrzuca do prawego kubła,ma kiepskie do lewego. Nikt nie zakłada każdej gotowej sztuki na żadną optyczną aparaturę testującą. Na pewno nie obiektywy za $2000, być może obiektywy za $20 000, bo tu już sprzedaje się bardzo niewiele. Radzę naprawdę przeczytać link w poście #6.
    Sigma twierdzi inaczej:

A1 MTF Testing for New Sigma Lenses

Coś już napisał

Wracając do tematu, szkła zakupiłem w digital24, ponieważ miałem blisko i mieli je na miejscu, także mogłem osobiście przetestować.
    Jednak śmiało mogę polecić również dwa sklepy z pierwszej strony - rozmawiałem z nimi dość sporo i nigdzie nie było problemów z testami itp. w razie potrzeby

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Żałuję , że nie mogłem pomóc... Aczkolwiek dziś niespodziewanie zwolniła się jedna 35A :P
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Żałuję , że nie mogłem pomóc... Aczkolwiek dziś niespodziewanie zwolniła się jedna 35A :P
    Moja strata, potrzebowałem na nadchodzący weekend Wysłałem Ci PW

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów