Konkrety dostałeś kilka razy:
- pierwsza odpowiedź: "polecam wybrać sie ... na warsztaty"
- druga odpowiedź: "potrzebujesz warsztatów dla początkujących", "informacje dla początkujących - te o zależności czas-przysłona-ISO i zasadach działania światłomierza = pomiaru światła w aparatach", "zapomnij o automatyce, zwracaj uwagę na ewentualne prześwietlenia przedmiotu"
- trzecia: "Biały kolor to kwestia balansu bieli i odpowiedniej ekspozycj. Pamiętaj, że światłomierz dąży do szarości więc musisz ustawiać Ev na plus. Spróbuj robić zdjęcia bardziej równolegle do przedmiotu jeśli to możliwe będzie mniej problemów z GO"

Nadal uważasz, że nic konkretnego nie napisaliśmy? Może nie potrafiłeś z tego skorzystać, bo nie masz podstawowej wiedzy? To nie złośliwość ani zarzut, tylko przypuszczenie na podstawie Twoich wypowiedzi.

Cytat Zamieszczone przez koko444koko Zobacz posta
ja i moja ew. wiedza o technice fotografii(ta, wątpicie w jej istnienie) jest lekceważona co najmniej w 100%(...)
Pytałem o tło głównie( i jego edycję, jak sugeruje nazwa tematu widoczna w tytule okna ), to brak sprzętowy minimalny i niepodważalny, miałem prawo nie wiedzieć bo jestem amatorem i nie mam pojęcia o fotografii produktowej(...)
Moja reakcja to jedynie skutek posiadania godności.
Masz rację, wątpimy w Twoją wiedzę o podstawach fotografii. Na podstawie działu i rodzaju pytań zakładamy, że jesteś początkujący, bo nie wiemy, ile wiesz, co potrafisz, i jedyną ocenę Twoich umiejętności bierzemy z Twoich postów. Dlatego przypuszczamy, że na razie brakuje Ci podstaw, bo gdyby nie brakowało, skorzystałbyś z powtarzanych kilka razy porad dotyczących działania światłomierza i zależności poprawnej ekspozycji od 3 parametrów.
Zastanów się choć przez chwilę: dlaczego biała kartka na Twoim zdjęciu jest szara? Co można zrobić, żeby była biała?
Nie chodzi o za słabe lampy, przecież te przedmioty Ci nie uciekają.
Twoja reakcja (moim zdaniem) ma więcej wspólnego z (nie do końca uzasadnionym) przekonaniem o własnym doświadczeniu i umiejętnościach w fotografii.