Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: Canon EOS M czy M10 do obiektywów EF-S do architektury wnętrz

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie Odp: Canon EOS M czy M10 do obiektywów EF-S do architektury wnętrz

Cytat Zamieszczone przez arcphoto Zobacz posta
    2. Nie wiedziałem że tyle negatywnych emocji można wyzwolić takim pytaniem. Niestety nie podzielam Waszej pasji i fotografia mnie w żaden sposób nie pociąga. Niestety zdjęcia wnętrz muszę wykonywać sam, często inwestorzy nie życzą sobie obcych w domach, nie wspominając o sesji fotograficznej. Stąd takie podejście do sprawy. Wolny czas który mam poświęcam na rozwój swojego zawodu, nie na fotografię. Stąd proszę Was o wskazanie jaki obiektyw najlepiej dobrać do Sony NEX 5N w zamian za tą Sigmę 10-20, do 1500zł. Dziękuję.
    Mnie też to zawsze zdumiewa - ta agresja i pretensje do ludzi szukających porady. Bo niby musisz mieć kwalifikacje żeby zapytać o coś na forum.
    Spróbuj na zagranicznych forach - tam jest o wiele więcej uprzejmości dla początkujących.

Zrobisz podobne zdjęcia bezlusterkowcem czy nowszą lustrzanką Canona. Obecne korpusy czy to M czy lustrzaniki format APSC są zauważalnie lepsze niż 500D. Jeśli chodzi o automatyczne tryby Canon nigdy nie był tu przodownikiem, ale Scene Intelligent Auto (A+) jest pewnie lepsze niż poprzednie Auto. Poza tym nowy 1300d (Rebel T6) ma nowy tryb "White Priority" który może pomoże z automatyką bieli w sztucznym świetle, gdzie Canony były po prostu kiepskie, nawet (szczególnie) w porównaniu z iPhonem.

Zrobisz zupełnie przyzwoite zdjęcia wnętrz tym sprzętem metodą prób i błędów. Być może Sony się nawet lepiej nadaje do Twoich celów, ale skoro miałeś Canona a nie masz ochoty wnikać, może być łatwiej z Canonem.

Oczywiście jeśli chcesz słuchać porad forumowych, i zrobić zdjęcia na poziomie olimpijskim, to w Polsce nie znajdziesz nikogo, kto takie robi, a na prawdziwego miszcza i tak nie byłoby Cię stać. A sam zrobisz knoty, bo robienie zdjęć jest bardzo trudne i lepiej nie próbować, bo jak Ci nie wyjdzie to wpadniesz w nieodwracalną depresję. Musiałbyś się uczyć 20 lat - poddaj się i od razu lepiej upij się profilaktycznie z tej zgryzoty i nie przychodź tu więcej.
    Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 13-03-2016 o 14:42
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Uprawnienia umieszczania postów