Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Canon 5d mark III - wyłącza sie podczas filmowania

Dopiero zaczyna

Domyślnie Canon 5d mark III - wyłącza sie podczas filmowania

Witam,
    Filmujemy z kolegą koncerty w trybie live view. Całkowity zapis to od 30 do 40 minut. Zapis ten dzielimy sobie na pliki po około 7 minut. Czyli robimy sobie pauzy kilku sekundowe i filmujemy dalej. Tak jak napisałem wcześniej całkowity czas to max 40 minut. Moje pytanie dlaczego po takim czasie wyłącza się aparat koledze a mój pracuje dalej nawet do pełnej godziny zapisu.
    Dodam jeszcze, że ja posiadam canona zakupionego w tym roku a kolega posiada już 3 lata.
    Z góry dzięki za pomoc!

Pełne uzależnienie Awatar adawro
    Miasto
    Ursynów

Domyślnie Odp: Canon 5d mark III - wyłącza sie podczas filmowania

a kolega ma tą samą wersję firmware?

a to do 40 minut to obiło mi się o uszy, że to problem prawno-celny a nie techniczny.
    Po prostu kamery filmowe są przez wiele państw obłożone wyższym podatkiem niż aparaty fotograficzne.
    A rozróżnienie między kamerą a aparatem zostaje czasem sprowadzone do tego jak długie nagranie może wykonać dany sprzęt. (poniżej 30-40 minut albo powyżej)
    R3 + RF85LDS

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Dslr nagrywaja do 30min lub 4GB.

Dopiero zaczyna

Chodzi o to ze koledze aparat się wyłącza a mi chodzi nadal. Maksymalnie plik ma 6-7 minut, robimy stop i znowu kręcimy dalej. U mnie wszystko chodzi, fakt aparat się grzeje ale się nie wyłączył.

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez qras2 Zobacz posta
    Chodzi o to ze koledze aparat się wyłącza a mi chodzi nadal. Maksymalnie plik ma 6-7 minut, robimy stop i znowu kręcimy dalej. U mnie wszystko chodzi, fakt aparat się grzeje ale się nie wyłączył.
    Te same karty? Przełóż twoją kartę do jego aparatu i sprawdź. Sprawdź także ustawienia video.

Zamiencie sie jeszcze bateriami. A z cikawostek - mam Canonowego kompakta ktory zle rozpoznaje naladowanie baterii i czasem mysli,ze jest pusta choc nie jest. Tez sie wylacza. Po wlaczeniu jest ok...

Uprawnienia umieszczania postów