Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 36 z 36

Wątek: Obiektyw szerokokątny

Domyślnie Odp: Obiektyw szerokokątny

Cytat Zamieszczone przez chester_jds Zobacz posta
    "Prawie" robi różnicę. Jak dla mnie optycznie II był do luftu, a STM bardzo pozytywnie zaskakuje na tym tle. Albo inaczej - stosunek przyrostu jakości (optycznej - powłok, przesłony; budowy; AF) do przyrostu ceny jest kolosalny.
    A najlepszy kontrast ma i tak C 50/1,8 wer.1.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    A najlepszy kontrast ma i tak C 50/1,8 wer.1.
    Jasne. Niedługo jego legenda i kultowość przyćmi nawet 50/1.2

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

A wszystko w wątku o obiektywie szerokokątnym do fotografowania pejzaży...
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez solti Zobacz posta
    Jeśli typowo do krajobrazu, to to szkło jest bezużyteczne i zwykły kit nada się lepiej.
    ale tam bylo o przyrodzie, wiec nie tylko krajobrazie. a po prawdzie to innego uczciwego szerokiego kata w tej cenie Canon po prostu nie ma. ot tyle...

z tym ze ogniskowa nie jest wzorcowo krajobrazowa sie zgadzam. te +/- 38mm to jest ciut za wasko na klasyczny widoczek. jak by to byl odpowiednik 28~32mm to byloby latwiej

Cytat Zamieszczone przez chester_jds Zobacz posta
    "Prawie" robi różnicę. Jak dla mnie optycznie II był do luftu, a STM bardzo pozytywnie zaskakuje na tym tle. Albo inaczej - stosunek przyrostu jakości (optycznej - powłok, przesłony; budowy; AF) do przyrostu ceny jest kolosalny.
    serio?
    50/1.8 II mialem co prawda dobre 10 lat temu ale pomijajac jego kiepski bokeh to on sie jakos bronil. wersja STM jest generalnie nieco ostrzejsza na jasnych przyslonach, ale nie robmy sobie jaj z pogrzebu ze to jest jakas gigantyczna roznica. STM ma zauwazalnie poprawiony bokeh i lepszy kontrast ponizej f/2.8. w podobnej cenie. ot tyle filozofii.

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Jasne. Niedługo jego legenda i kultowość przyćmi nawet 50/1.2
    no ba...
    www albo tez flickr

Początki nałogu
    Miasto
    WN

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    50/1.8 II mialem co prawda dobre 10 lat temu ale pomijajac jego kiepski bokeh to on sie jakos bronil. wersja STM jest generalnie nieco ostrzejsza na jasnych przyslonach, ale nie robmy sobie jaj z pogrzebu ze to jest jakas gigantyczna roznica. STM ma zauwazalnie poprawiony bokeh i lepszy kontrast ponizej f/2.8. w podobnej cenie. ot tyle filozofii.
    No widzisz, sam piszesz, że to lepsze i tamto lepsze. A ja o czym pisałem? Że warto dołożyć tę wręcz symboliczną różnicę, by mieć to lepsze względem wersji II. I tylko tyle. Jeśli zaś odczytałeś gdziekolwiek, że porównuję go do jakiegokolwiek różnego od "fifty-nifty" obiektywu, to nic z tych rzeczy.

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ale tam bylo o przyrodzie, wiec nie tylko krajobrazie
    Jednak było o krajobrazie, tylko trzeba było autora wątku konkretnie przyprzeć do muru, co rozumie przez przyrodę
    Cytat Zamieszczone przez Fallmau Zobacz posta
    Chodzi mi o krajobrazy, drzewa, lasy, łąki, plaże i pochodne, nie zamierzam fotografować zwierząt, ludzi itp.
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów