Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Pytanie do Viteza - kocia modelka ;-)

Mieszany widok

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Re: Pytanie do Viteza - kocia modelka ;-)

Cytat Zamieszczone przez kavoo
    Dzieki za wszystkie rady, jak tylko trafi mi sie "nie pracujaca" sobota czy niedziela (o co ostatnio trudno ) to sprobuje sie do nich zastosowac. Byle by slonko zaswiecilo, juz ja gowniare upoluje
    Jak ci nie wyjda to mozesz mnie zaprosic

Chociaz perspektywa zrobienia udanych zdjec mojej miss wiaze sie z pewnym ryzykiem - jakby te fotki wpadly w rece wlascicielki hodowli z ktorej sie wywodzi, to pewnie babka ukrecilaby mi glowe przy samym tylku... za to, ze jeszcze nigdy gowniary nie wystawilem
    A moja hodowczyni odwrotnie... skrzywila sie gdy poinformowalem ze chce swoja wystawiac bo przeciez sprzedawala mi kotke zdecydowanie "na kolanka" . Ale balijczykow w Polsce malo to ma spore szanse, szczegolnie ze mi pannica slicznie wyrosla i wybarwila sie (dwa latka w lutym jej stukna).
    Zapisalem swoja paskude i wystawiam 23-24 pazdziernika na wystawie XIV oddzialu SHKR

Korba
    Guest

Domyślnie

Odswiezam ten stary watek ale tak sobie grzebie po tym forum a to akurat temat ktory mnie interesuje.
    Macie jakies rady jak focic koty o "trudnym" umaszczeniu?
    Moje gwiazdy maja czarne (niepregowane) futro z dosc spora iloscia bialego - duzy kontrast i albo czarne jest za czarne albo biale jest przepalone.
    Tak samo nie mam pomyslu jak focic calkiem czarnego kota ...

Moze jakies rady z waszych doswiadczen?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Korba Zobacz posta
    Macie jakies rady jak focic koty o "trudnym" umaszczeniu?
    Moje gwiazdy maja czarne (niepregowane) futro z dosc spora iloscia bialego - duzy kontrast i albo czarne jest za czarne albo biale jest przepalone.
    Histogram, cocojumbo i do przodu . Jak mam kota o trudnym umaszczeniu to albo kombinuje z korektami w trakcie robienia zdjec (raczej unikam przypalen ale histogram i tak do prawej... z cieni/czarnego mozna spoooroo wyciagnac) albo przy wywolywaniu.

Tak samo nie mam pomyslu jak focic calkiem czarnego kota ...
    Odwrotnie jak snieg. Czyli korekta miedzy -1 a -2 EV (zalezy jak duzy fragment kadru zajmuje czarny kot).
    Jak robisz na aparacie w trybach auto/semiauto to aparat na -1/-2 EV a lampe na +1/3 lub 2/3 . Jak robisz w aparacie na M to tylko korekta sily blysku lampy.

Uprawnienia umieszczania postów