Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: EOS 350D problem z EOS Utility pod windows 7/64 bity ---- zmiana nazwy uzytkownika

Domyślnie EOS 350D problem z EOS Utility pod windows 7/64 bity ---- zmiana nazwy uzytkownika

Witajcie

Mam pytanie jak zmienić nazwę użytkownika aparatu canon 350D
    Brak oryginalnej CD z EOS Utility..

Windows widzi 350D i odpala program utility po włączeniu
    ale jak ma w meni zaznaczone Print /PTP ale po
    tym jak mam to aktywne i klikam na button Camera settings wyskakuje
    komunikat: mówi o przełączeniu na PC connection jak przełączam a w menii na tą
    funkcje to mam wygaszone wszystkie funkcje i tak w koło macieju

Zainstalowałem jakieś z internetu euw21401.exe i jescze eu281en.exe ale cały czas ma ten sam problem
    z odpaleniem funkcji Camera settings,

A utility dpieora odpalił jak zrobiłem z porady na Yuotube w wpisy w pliku rejestrach win

Wszystko pod Windowsem 7 64 bity

Znacie jaki sposób żeby zadziałała? to poprawnie z canonem 350D i zmienić nazwę użytkownika
    i wo gołe przetestować widzialnie przez komputer lustrzankę

Pełne uzależnienie Awatar adawro
    Miasto
    Ursynów

Domyślnie Odp: EOS 350D problem z EOS Utility pod windows 7/64 bity ---- zmiana nazwy uzytkown

poszukaj windowsa XP 32 bit i na nim spróbuj.

EOS 350D - Canon Europe
    Ostatnio edytowane przez adawro ; 08-03-2016 o 16:01
    R3 + RF85LDS

Domyślnie Odp: EOS 350D problem z EOS Utility pod windows 7/64 bity ---- zmiana nazwy uzytkown

A pod windowsem 7/64 nie da rady?

Pełne uzależnienie
    Miasto

Musisz mieć dostęp do komputera z Windows XP albo zainstalować sobie Windows XP pod 7 64-bitową korzystając z jednego z programów do wirtualizacji systemu operacyjnego. Robiłem dawno temu instrukcję dla posiadaczy EOS 5D:

http://1drv.ms/1M4YwKJ

Opisówka jest w pliku Worda a wszystkie wymienione w niej linki do plików już Ciebie nie interesują bo te pliki pobierzesz sobie ode mnie, wszystko mam na miejscu.

[ISO] Windows XP itd. jest w wersji ze zintegrowanym SP3 a z tego co widzę w tej formie da się go zainstalować bez podawania kluczu produktu Install Windows XP SP3 Without Product Key and Use for 30 Days Free with Retail CD - Tip and Trick Klucz produktu niby jest wymagany podczas instalacji spod tego VMware ale może można to olać i go nie wpisywać - to już będziesz musiał sam sobie sprawdzić.

[ISO] Canon EOS Digital itd. to jest stara płytka z softem Canona (m.in. EOS Utility) który będzie współpracował ze starymi aparatami takimi jak EOS 350D czy 5D.
    Ostatnio edytowane przez mkamelg ; 08-03-2016 o 21:36

Pełne uzależnienie Awatar adawro
    Miasto
    Ursynów

Cytat Zamieszczone przez privers Zobacz posta
    A pod windowsem 7/64 nie da rady?
    Canonowi nie chciało się pisać sterowników 64-bitowych dla starych aparatów i dla tego nie da rady.
    Musisz zastosować się do instrukcji kolegi 'mkamelg'
    R3 + RF85LDS

dzięki za obszerne info mkamelg
    będę walczył jak lew

To trochę lipa z tym tematem Canona
    pod stare aparaty nie obsługuje w Win 7/8 /64bitowe

A lustro podklejają za free była taka akcja w Canonie w 5d?
    Ostatnio edytowane przez privers ; 10-03-2016 o 15:35

Pełne uzależnienie
    Miasto

Akcja zakończyła się z dniem 30 września 2015 roku:

Canon EOS 5D - darmowe naprawy lustra tylko do 30 września - Optyczne.pl

Uprawnienia umieszczania postów