Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Dodatkowe lampy na weselu

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Dodatkowe lampy na weselu

Poza tym przy założeniu 622C-TX na sanki w body odpada możliwość błyskania z 580EX zapiętej do aparatu (sterownik TX nie ma sanek do lampy) - no chyba, że ktoś dodatkowo używa jeszcze L-bracket'a.
    Ostatnio edytowane przez solti ; 05-03-2016 o 23:08
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

Cytat Zamieszczone przez heather Zobacz posta
    Witam,

Potrzebuje dokupić dwie lampy, które będę używane na statywach podczas wesela.
    Moje pytanie jakie się najlepiej sprawdzą? Chodzi mi o jak najtańsze ale w miarę dobre. (1/8000 błysku, ettl itp).
    ...
    Po co Ci w lampach na statywach ttl? Tanio i w miarę dobre to YN z serii 560, można je bez problemu wyzwalać błyskiem lampy na body jednak minusem jest to, że jak goście "błyskają" to lampy też.
    Jeśli wyzwalacze to YN 622.
    Za około 1000zł (a jak używane to dużo taniej) masz 2 lampy i 3 wyzwalacze - nic więcej nie potrzeba
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Początki nałogu Awatar 5pirit

A czy lampy z serii 560 posiadają HSS, bo w pierwszym poście to był jeden z kilku warunków które lampa musi spełniać?
    eŁOS 6D + Canon + Tamron + Tokina + YN

Cytat Zamieszczone przez 5pirit Zobacz posta
    A czy lampy z serii 560 posiadają HSS, bo w pierwszym poście to był jeden z kilku warunków które lampa musi spełniać?
    czy możesz uzasadnić na co ci te lampy na zabawie weselnej w HSS? co ci mają dać tak krótkie czasy? ja z powodzeniem zamrażam na weselu ruch na 1/160 , 1/200 a czasami nawet na dłuższych czasach, na salach weselnych nie ma tak dużo światła .. zapewniam cię...
    pozdrawiam
    paweł

--- Kolejny post ---

Witam,

Potrzebuje dokupić dwie lampy, które będę używane na statywach podczas wesela.
    Moje pytanie jakie się najlepiej sprawdzą? Chodzi mi o jak najtańsze ale w miarę dobre. (1/8000 błysku, ettl itp).
    Jakie wyzwalacze, odbiorniki kupić żeby wszystko dobrze sie sprawdziło?
    Na stopce będzie 580 ex II

Będę wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam
    Druga sprawa: jesteś pewien, że chcesz błyskać na weselu w ETTL? jak też tak kiedyś myślałem ale jest to ślepa uliczka jeżeli chcesz używać kilku lamp, ten system jest tak zawodny i nie przewidywalny w połączeniu z wciąż zmiennym oświetleniem zespołu lub DJ'a , że po pierwszym a najdalej drugim weselem będziesz przeklinał ten system. Naucz się od razu ustawień lamp w manualu to naprawdę nie jest takie trudne. wymaga tylko kilku ćwiczeń a ustawienie tego przed pierwszym tańcem ogarniam w tracie jak goście jedzą obiad... ;-) jak i tak nie jadam gorącego rosołu.... :-)
    pozdrawiam
    Paweł

Początki nałogu Awatar 5pirit

Ale nie mi to potrzebne tylko założycielowi wątku, więc jego pytaj.
    eŁOS 6D + Canon + Tamron + Tokina + YN

Cytat Zamieszczone przez 5pirit Zobacz posta
    Ale nie mi to potrzebne tylko założycielowi wątku, więc jego pytaj.
    przepraszam ,ale tak mi się zacytował ten post. Pytanie wiadomo, że jest do założyciela wątku.
    pozdrawiam
    Paweł

Dopiero zaczyna

HSS czy ETTL na weselach może i nie będzie mi potrzebny, ale przecież fotograf ślubny nie foci tylko na ciemnej sali weselnej. Mam zamiar używać lamp i w plenerze i w innych sesjach. Jeśli lampy mogą być wyposażone w te funkcje to czemu nie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

HSS czy ETTL na weselach może i nie będzie mi potrzebny, ale przecież fotograf ślubny nie foci tylko na ciemnej sali weselnej. Mam zamiar używać lamp i w plenerze i w innych sesjach. Jeśli lampy mogą być wyposażone w te funkcje to czemu nie
    To trzeba było napisać, że chcesz lampy "wielofunkcyjne" Te które zaproponowałem są tanie i dobre na wesele do montażu na statywie, przynajmniej jak Ci ktoś przewróci statyw to nie będziesz 1000 zeta w plecy
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Witam,

Potrzebuje dokupić dwie lampy, które będę używane na statywach podczas wesela. ..............
    W pierwszym poście określiłeś się jednoznacznie :-) , no ale jak się koncepcja zmieniła to ok....

pozdrawiam

Paweł

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez tlustyx Zobacz posta
    To trzeba było napisać, że chcesz lampy "wielofunkcyjne" Te które zaproponowałem są tanie i dobre na wesele do montażu na statywie, przynajmniej jak Ci ktoś przewróci statyw to nie będziesz 1000 zeta w plecy
    Miałem taką sytuację w styczniu w 2015: gość na 10 min przed końcem roboty wleciał mi w statyw z yn-560III , lampa rozpadła się na 2 części - głowica osobno i część z bateriami osobno (aku wyleciały z obudowy) ... obie części dyndały luźno, łączyły się tylko przez przewody połączeniowe. .... na szczęście udało się to w domu naprawić. puściły złączki które łączą przód i tył głowicy - zastąpiłem je czym innym... Lampa działa nadal... ;-) ale została już tylko jako backup na kontrę od tyłu....
    pozdrawiam
    Paweł

Początki nałogu
    Miasto
    Zamieć

3xyn560 zwykła i statywy z parasolkami

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów