Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: EOS 1200D dwa teleobiektywy

Widok wątkowy

Domyślnie EOS 1200D dwa teleobiektywy

WITAM

Dwa dni temu kupiłem taki zestaw
    Canon EOS 1200D+18-55 mm DC III + VUK + 70-300 DiLD + akcesoria - Dobra cena, Opinie w Sklepie RTV EURO AGD

W całym tym bałaganie, jaki jest w sieciówkach, zamiast obiektywu kitowego EF-S 18-55 mm DC III, dostałem obiektyw Canon EF 75-300mm F4-5.6 III oraz Tamron AF 70-300 f/4-5,6 DiLD Macro 1:2 .
    Więc teraz mam dwa teleobiektywy tzn. Canon EF 75-300mm F4-5.6 III oraz Tamron AF 70-300 f/4-5,6 DiLD Macro 1:2
    Nie bardzo wiem czy powinienem się cieszyć czy żałować, ponieważ zaczynają się schody i nie wiem co dalej.

Moje pytanie brzmi:

który z tych obiektywów tele mam sobie zostawić??? Ponieważ jestem laikiem, na ten moment nie bardzo widzę różnicę w jakości zdjęć, natomiast biorąc pod uwagę obsługę i pracę AF Canon wydaje się lepszy.

Oraz jaki obiektyw powinienem kupić, żeby był bardziej uniwersalny i ostrzył z mniejszej odległości???

Dodam że kupiłem lustrzankę aby robić zdjęcia towarów na aukcje internetowe i do sklepu oraz fotografowania zwierząt (gadów) z własnej hodowli do sprzedaży, więc chodzi o odwzorowanie kolorów oraz szczegółów.

Proszę o rady i pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez Lysys ; 05-03-2016 o 13:41

Uprawnienia umieszczania postów