Jaś to nic osobistego ale co wnosisz do sprawy tym "trzeba umić". Poprosiłem abyś wskazał jak należy to zrobić a ty zbywasz mnie, nieładnie.
Wszystkie zdjęcia były robione przy f/7.1.
Jaś to nic osobistego ale co wnosisz do sprawy tym "trzeba umić". Poprosiłem abyś wskazał jak należy to zrobić a ty zbywasz mnie, nieładnie.
Wszystkie zdjęcia były robione przy f/7.1.
A
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
cóż skoro teoria 250dpi (zwana też teorią 1600 pixeli) was przekonała to ja nie mam pytań![]()
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
Z ciekawości zrobiłem sam porównanie. Miałem do dyspozycji 2x II. Z tego co mi powiedział znajomy podobno wersja II bardziej do mniejszych ogniskowych, a wersja III do większych. Mam 200mm f/2.8 i nawet na the digital:
Canon EF 200mm f/2.8L II USM Lens Image Quality
ciężko wskazać, która wersja TC 2x lepiej pracuje z nim. Jakby wersja II była lepsza z tym szkłem niż III.
Z kolei 135L widać nie radzi sobie z żadnym 2x
Canon EF 135mm f/2L USM Lens Image Quality
Zrobiłem porównanie 200mm/5.6 + 2x resample lanczos better quality, do 400mm/5.6 (uzyskanego z TC 2x II), bo podobno lepiej cropować.
tutaj 400mm
Według mnie więcej szczegółów daje TC 2x niż crop, przynajmniej w tym zestawie.
Tutaj są inne zdjęcia - jest info więc widać jaka ogniskowa i przysłona
https://goo.gl/photos/xD4dKPoFnqnm2QTJ6
Można je pobrać żeby mieć 100%.
Zdjęcia obrobione Canon DPP 4xx z włączonym DLO dla zestawu szkło+TC.
Moim zdaniem z 200/2.8L TC2x dość dobrze daje radę zwłaszcza po obróbce w tym programie.
Ostatnio edytowane przez szwayko ; 06-03-2017 o 10:14
Ostatnio edytowane przez szwayko ; 06-03-2017 o 16:06
zdjec nie widac :/
Postaram sie wrzucic niebawem foty z 500mm 4.0 i 500mm 4.0 z TKx2mkIII Wychodzi petarda ale niestety nie mam odpowiedniego statywu do tego klamota
Canon 5D Mark III, Canon 70-200L IS II, Canon 50L 1.2, 35L 1.4