-
Fotografujący
Odp: Szelki dla ślubniaka
Jestem po pierwszym weselu ze skórzanym Corio od Reporterstrap. Moje krótkie przemyślenia na szybko są takie.
Pasek świetnie wykonany, dobrze dopasowuje się do ciała. Pomimo tego, że skóra z paska była jeszcze trochę sztywna, z biegiem czasu jak mijał mi dzień zaczęła się fajnie układać do ciała. Po całym dniu i wieczorze nie odczuwałem po powrocie do domu, że nosiłem na ramionach sprzęt.
Przez cały czas miałem do dwóch pełnych klatek lampy błyskowe i działało mi się z takim zestawem na prawdę dobrze. Aparaty bez najmniejszego programu "chodziły" na pasku.
Na stronie producenta są pokazane dwa sposoby noszenia Corio:
wersja paska 35
i wersja 40
Ja posiadam 35-tkę (z mniejszym X na plecach). Używam go w sposób odwrotny niż na zdjęciu, czyli podwójna część paska z regulacją jest u mnie na ramionach. Dlaczego? Od razu go tak założyłem, bo wydawało mi się to naturalne ułożenie. Ponadto aparaty chyba nie mają "przeszkody" będąc na dole (początku nakładających się dwóch warstw skóry). Poza tym jestem szczupłą osobą i wydaje mi się, że "podwójny" pasek na ramionach bardziej niweluje ciężar zestawu.
Corio wygląda elegancko. Sam X jest niewielki, nie przytłacza. Ma go ułożony na plecach mam na środku, nie ma efektu "klejenia się" skóry do koszuli.
Polecam każdemu, kto szuka dobrze wykonanego, eleganckiego skórzanego paska na dwa aparaty
Uprawnienia umieszczania postów