Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: czytnik kart a oprogramowanie lustrzanki

tyrachiel
    Guest

Domyślnie czytnik kart a oprogramowanie lustrzanki

Witajcie,
    Uzywam 350d. w kompie wgrany soft canona z plyty, dzieki ktoremu gdy podlaczam aparat przez kabel usb i go wlaczam to na kompie pod windowsem xp wlacza sie ten maly programik, klikam jeden przycisk i wszystkie zdjecia laduja sie tak gdzie wczesniej ustalilem. wiecie o co chodzi. I teraz pytanie - jesli kupie czytnik to czeka mnie kazdorazowo sciaganie zdjec na dysk z wszystkich tworzonych na karcie przez 350d folderow? bylo by to dosc niewygodne...
    podrawiam!

Początki nałogu Awatar yogi-bear
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Absolutnie nie! Nie wiem jak jest dokladnie z softem canona ale domyślam się że tak samo jak z oprogramowaniem konkurencyjnych firm. Po włożeinu karty do czytnika odpali Ci się menu windowsowe "co dalej robić". Wybierasz swój program i zgrasz tak samo jak z aparatu. Osobiście polecam darmową Picase od Google ( http://picasa.google.com/ ). Swietna do przeglądania i dobrze też zgrywa zdjęcia (czyta raw'y bez problemu).

Bywalec Awatar Follman
    Miasto
    Hajnówka

Domyślnie

Nie nie będziesz musiał ładować zdjęć z kazdego folderu, program robi to sam. Ja polecam Downloader Pro. POzdarwiam Follman
    Canon 40D | EF 100-300mm f/4.5-5.6USM | Speedlite 430 EX |CZJ Sonnar 180/2.8
    onePhoto:
    KLIKNIJ

Coś już napisał
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Jest dokładnie tak jak pisze yogi-bear. Wgrywasz z czytnika tak samo jak z aparatu. Ja już nie zauważam różnicy czy wgrywam z aparatu czy z czytnika. Poza tym, że z aparatu trwa to trochę wolniej. Wyraźnie jest gorszy transfer

Domyślnie

Jest dokładnie tak jak pisze yogi-bear. Mam to wypróbowane. Nie trzeba grzebać po innym sofcie

tyrachiel
    Guest

Domyślnie

dziekuje bardzo za rozwianie watpliwosci trzeba wiec zanabyc czytnik

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Witam..

Zainteresuj się programikiem fotoloader autorstwa forumowego kolegi MxW - świetny soft jego autorstwa właśnie do zgrywania z kart.
    Pozdrawiam
    Artur Starz
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uprawnienia umieszczania postów