Cytat Zamieszczone przez tyrachiel
- 580ex od czas do czasu zaczyna mi swiecic jak stroboskop.. takie szybkie ciagle wyladowania trwajace nie dluzej niz sekunde. Tez tak macie? Czy robi to zeby wybadac akumulatorki? nagrzac cos tam w srodku? jak to jest?
Hmmm... od czasu do czasu? Tzn. jak? Tak sama od siebie?
Błysk tego typu powinien być wyzwalany tylko w przypadku nacisnięcia na aparacie przycisku podglądu głębi ostrości i wtedy jest to sytuacja normalna, a funkcja ta służy do obejrzenia rozkładu swiatła i cieni w kadrze.
Jeśli zaś lampa wyzwala takie błyski w innych okolicznościach to jest conajmniej dziwne

- gdy wlaczam podswietlenie to lampa wydaje bardzo cichutenkie buczenie. to normalne?
Oj, tu Ci nie pomogę, ponieważ mam fatalny słuch.
Normalnym zjawiskiem jest, że lampy piszczą gdy się ładują, ale tego też nie słyszę; równie oczywiste są dźwięki podczas zmiany zooma palnika, ale trudno mi znaleźć jakiś związek miedzy podświetleniem a wydawaniem dzięków. Niech się jednak wypowie ktoś kto lepiej słyszy.

- jak sprawdzic ze baterie zaczynaja umierac i szybko trzeba przeladowac zestaw aku? (sa inne sposoby niz wnioskowanie na podstawie dluuuuugiego ladowania lampy?)
Ja nie znam.
Moze coś piszczy inaczej, ale i tak nie slysze :-)