Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 22 z 22

Wątek: Canon 700d + Sigma 24-135 - nie współpracują

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Domyślnie Odp: Canon 700d + Sigma 24-135 - nie współpracują

Na naszym forum był wątek o zacinającej się przysłonie przy pracy na 30d http://www.canon-board.info/pierwsza...zyslona-81572/ ale trudno powiedzieć, czy "działało i przestało", czy użytkownik "odkrył problem" gdy zaczął bardziej świadomie korzystać z aparatu.
    Stare Sigmy działały na d30 i d60, oraz na początkowych modelach 10d (podobno zmienili coś w protokołach od modelu 30e), niestety moja 28-70/2.8 dobrze się sprawdzająca na 50e na 10d dawała wspominany "Err", a serwis stwierdził (na podstawie numeru obiektywu), że mogą próbować ściągnąć chip od producenta, ale koszty byłyby większe niż wartość rynkowa tego szkła, więc nie próbowałem.

Awatar Tekla
    Miasto
    Piła

Domyślnie Odp: Canon 700d + Sigma 24-135 - nie współpracują

Cytat Zamieszczone przez chester_jds Zobacz posta
    To, co napisałem, to z pierwszej ręki z serwisu sigmy w Gdyni. Jak mają części - rechipują. Mają, jak producent zapewnia, a producent zapewnia jeszcze kilka lat po zakończeniu produkcji danego modelu.

A w ogóle co to za model, dokładnie? W sieci są listy modeli, po których można wstępnie wykluczyć współpracę, czy jej brak z digitalem. Bo słuszna jest uwaga, że brak współpracy objawiał się Err, a nie nieprzymykaniem dziury.

Wiem, widziałam tą listę, tej Sigmy na niej nie było.
    Jest to Sigma 24-135 ze światłem 2,8-4,5 o ta: Sigma 24-135 mm f/2.8-4.5 Aspherical IF - Optyczne.pl

U mnie nie wyświetla się żaden error, nic a nic. Po prostu przysłona się nie zamyka.
    Szkło poleciało już to 3-miasta do serwisu. Dam znać, jak będę miała diagnozę

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów