Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: YN-622C lub YN622C-TX + 4 lampy YN (jakie?) z YN-622C pod sobą (jako odbiorniki)

Domyślnie YN-622C lub YN622C-TX + 4 lampy YN (jakie?) z YN-622C pod sobą (jako odbiorniki)

Czy mógłby mi ktoś doradzić?
    Na aparacie YN-622C (nadajnik) lub YN-622C-TX (jako nadajnik), 4 lampy (no właśnie, jakie?) firmy Yongnuo rozstawione na sali, a pod nimi YN-622C (jako odbiorniki).

Moje kryterium:
    - Lampy YN muszą synchronizować się do 1/8000.
    - Lampy muszą dać się wyłączać, włączać z poziomu aparatu (5d II lub nadajnika - YN-622C-TX)
    - oraz lampy muszą dać zmieniać sobie moc z jaką świecą (również z poziomu nadajnika/aparatu)

Czy wszystkie lampy błyskowe YN w takim ustawieniu tak zadziałają?
    Czy tylko wybrane?

Pomijam YN-685 (które odbiornik dla YN-622C mają wbudowany), bo to przy 4 szt. droga przyjemność...
    Dzięki!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Domyślnie Odp: YN-622C lub YN622C-TX + 4 lampy YN (jakie?) z YN-622C pod sobą (jako odbiorniki)

Cytat Zamieszczone przez paparazzi25 Zobacz posta
    - Lampy muszą dać się wyłączać, włączać z poziomu aparatu (5d II lub nadajnika - YN-622C-TX)
    Jeśli się nie mylę, nie ma takiego sprzętu.
    Cena 685 jest okazyjnie niska, jak na ich możliwości. Jeśli są za drogie, może warto podnieść Twoje ceny

Domyślnie Odp: YN-622C lub YN622C-TX + 4 lampy YN (jakie?) z YN-622C pod sobą (jako odbiorniki)

Cytat Zamieszczone przez r_m Zobacz posta
    Jeśli się nie mylę, nie ma takiego sprzętu.
    Cena 685 jest okazyjnie niska, jak na ich możliwości. Jeśli są za drogie, może warto podnieść Twoje ceny
    To podniosę..

Czy tylko 685 działa w ten sposób?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Nie, podobnie działają Canon 600ex rt, 430ex III, YN 600 rt, ale żadnej z nich nie da się włączyć i wyłączyć zdalnie.

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

To zależy, co rozumiemy pod pojęciem włączyć / wyłączyć zdalnie. Jeżeli dobrze pamiętam, to z poziomu sterownika 622c-TX da się wyłączyć / włączyć jedną z 3 grup lamp. Zasilanie co prawda cały czas jest w lampie włączone, ale po ustawieniu na "off" wszystkie lampy przypisane do tej grupy przestają błyskać.
    Ostatnio edytowane przez solti ; 26-02-2016 o 12:59
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Coś już napisał

Ja używam Shanny sn600c (to najtańszy model) działają z YN622C, (co nie jest oczywiste w tanich lampach) i nie są drogie można kupić taniej bezpośrednio w chinach, ale wtedy nie ma polskiej gwarancji.

Uprawnienia umieszczania postów