Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętnościNiestety ja mam tylko chęci
galeria na forum Canon-board
galeria na stronie lotnictwo.net.pl
galeria.solti.pl
Strona z linka w pierwszym poście podaje, że Mark III
Tu nie chodzi o to, jaki sprzęt jest najlepszy do reporterskich zastosowań, tylko jaki sprzęt kupuja ci co robia najlepsze zdjęcia reporterskie. To nie sa gadżeciarze, nie sa na bieżąco i nie zdaja sobie sprawy, że Canony sa obecnie przestarzałe i w ogóle mierne. Dobrze poinformowani znawcy i entuzjaści technologii foto są na forach, kupuja najnowsze bezlusterkowce Sony typu a7, ale niestety oni nie potrafia robić dobrych zdjęć i nie dostaja nagród.![]()
I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.
moze trzeba tych "reporterow" do obozow reedukacyjnych wyslac? do wujka Kima na przyklad?
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ogniskowe też pokazują, że 24, a zwłaszcza 35 rządzą. W zasadzie zgadzam się, że wykluczając sport i przyrodę 35mm można mieć przyspawane do FF, bo da się tym obskoczyć 99% sytuacji zdjęciowych.
Sprzęt - dekielek z przyległościami.
Fumare humanum est!
no właśnie
moim zdaniem najwieksza rewolucje to przeszly aparaty w telefonach
sam bylem w szoku jak zabralem mojej bylej iphona6 i sie nim pobawilem
on naprawde daje rade ,nawet w kiepskich warunkach
a jak by przeprowadzic test i zrobic nim zdjecie przy blasku ksiezyca(ja juz nie mam dostepu do iphona)mysle ze duzo gorzej by nie wypadl-zwlaszcza jesliby zamiescic zdjecie na stronie internetowej
dzisiaj większość a jutro?
czasem się sam zastanawiam..
oni naprawdę zrobili dobra robotę i dalej idą w tym kierunku
w indonezji widzialem japonke , ktora focila lustrem , potem iphonem a nakoncu gopro, myślę ze przy tak na chybcika robionych słitfociach różnica będzie coraz mniej dostrzegalna(zwłaszcza zamieszczając na fajsie)
a po co przepłacać?
mysle ze lustra przegraja to starcie, tzn caly mocno amatorski rynek zostanie przy smartfonach