Akcja z odkręcaniem soczewki byłą w 17-50 owszem, ale gumy to odchodzą raczej w nikkorach :P Poza tym Tamrony od 17-50 VC począwszy to jakby inna jakość jeśli chodzi o wykonanie, a te 4 nowe to już w ogóle prawie że pancerne. Prócz osłon :P
Akcja z odkręcaniem soczewki byłą w 17-50 owszem, ale gumy to odchodzą raczej w nikkorach :P Poza tym Tamrony od 17-50 VC począwszy to jakby inna jakość jeśli chodzi o wykonanie, a te 4 nowe to już w ogóle prawie że pancerne. Prócz osłon :P
O obiektywach wiem prawie wszystko
Niby tak, moja pierwsza 17-50 wytrzymała 2 lat intensywnego amatorskiego używania, poszła jakaś przekładnia, problemy z luźną soczewką, mydlenie jednej strony obrazu i gumy. Wersja VC jest lepiej wykonana ale po roku pojawił się milimetrowy luz na pierścieniu ogniskowej. Obiektyw używany okazyjnie, kupiony w sklepie jako nowy. Zmieniając ogniskową miałem 1mm luzu. Nie miałem tego w 10 letnim kitowym zuiko
Jak to się mówi, wszystko okaże się w praktyce.
było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej
Bardzo mnie cieszy ta premiera, ponieważ zaczyna się robić ruch w segmencie 85mm! Bardzo długo nic się nie działo, a teraz Tamron, coraz głośniejsze plotki o nowej Sigmie, a jak wiadomo nie ma nic lepszego dla nas - użytkowników - niż duża konkurencja!
Pomogłem? Pomogę więcej na http://poobustronach.pl
No osłony Tamron to ma badziewne, to fakt... Nom, a mnie zastanawia dlaczego to nowe 90mm makro jest tańsze od starego 90mm makro. Ktoś coś wie?
Ostatnio edytowane przez eleroo ; 29-02-2016 o 00:12
Hmm, w Stanach na wejściu 750$. W prostym przeliczeniu dałoby to ok. 3000 zł, czyli tak jak 35tka i 45tka.
Cichy czy wiesz kiedy będziesz miał to szkło u siebie?![]()
Dlaczego? Ostatnio zdumiewająco często ceny różnych gratów są bardzo zbliżone.