Batis nie jest do lustrzanek.
Batis nie jest do lustrzanek.
Zawsze może być tak, jak z poprzednią 90tką makro Tamrona - na początku wyskoczyli z ceną ok. 3000 zł ( czyli tyle, ile wówczas kosztowała 100 makro L Canona ), by po zapewne nienajlepszej sprzedaży zrewidować cenę do obecnych ok. 1800 zł. Cicho liczę, że w tym przypadku będzie podobnie :P
Tamron sam siebie pogrzebie tą cenąSigma 85 ART na bank wypuści... tylko może już ze światłem 1.2
![]()
było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej
Wątpię bardzo, że Sigma da f/1.2. Spójrz na wagę pozostałych stałek przy świetle f1.4, to taka osie-piątka by ważyła ze ochychcet kilo.
eŁOS 6D + Canon + Tamron + Tokina + YN
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Sigma pokazuje że można zrobić coś czego nie zrobiła konkurencja więc zawsze jest nadzieja.
Chcą zagarnąć cały sektor to się starają. Miałem jednego Tamrona i było fajnie puki soczewki nie wypadły przy naprawdę lekkim wstrząsie w torbie... Więc zastanowię się 2 razy nim się zdecyduję![]()
było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej