Okiem początkującego ...

1.
No dobra, jestem początkujący, z ograniczonym sprzętem. Wrzuciłem kilkadziesiąt zdjęć i ... chyba nawet chciałbym abyście je przesunęli do 6 ligi. Wiedziałbym na czym stoję. Nawet usunięcia bym przełknął bo cieszył by mnie fakt że jakieś się ostało. Jeśli by się ostało oczywiście. Dla mnie problemem jest jakikolwiek brak ewaluacji, informacji zwrotnej i etc. Rankingi i usuwanie wiec miłe widziane. Najprostsze forma - lajki, hejty etc.

Rozwiązanie ... Przecież może być dział taki jak jest - galerie użytkowników. A może być też dział PRO tam faktycznie ktoś by dbał o poziom. Tylko admini mogliby subiektywnie przerzucać galerie do PRO. Z drugiej strony taka galeria już raczej broniłaby się sama. Bo jeśli taki KRZYCHUM wrzuciłby jakieś dziwne mroczne i nieostre zdjęcie to by znaczyło, że bierze udział w word press photo Poziom I techniczny i artystyczny byłby ważny ... W końcu zdjęcie to środek wyrazu...

2.
Cieszę się, z tej dyskusji, ale zgadzam się z opiniami, że mało nowych sensownych prac. Z mojego punktu widzenia takich od których można się uczyć. Na mistrzostwie czy błędach. Z opisem jak powstały, albo z ustawieniami. Dla inspiracji i rozwoju. A nawet dyskusji czemu czas 1/8000 a nie 1/4000
Brakuje więc dobrych galerii a nowych / aktualnych zdjeć jest niewiele ...i to problem dla mnie.

3.
Podsumowując jestem za jakąś gradacją i trochę większym ożywieniem forum jakimikolwiek firmami w kategorii zdjęcia. Bo w kategorii sprzęt jest lepiej niż super

Z pozdrowieniami