Pokaż wyniki od 1 do 10 z 401

Wątek: Canon 80D - teraz już naprawdę oficjalnie

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon 80D - teraz już naprawdę oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez atsf Zobacz posta
    Ale.. ja mam ten aparat, wiecie? Jest takie coś jak ustawienia domyślne i w tych domyślnych ustawieniach funkcje AF ON i spustu są takie same, poza wyzwalaniem migawki. Można poprzypisywać różne cuda wianki do tych dwóch przycisków, ale dalej nie widzę takiej opcji, aby po puszczeniu przycisku AF ON spust nie uruchomił ponownie AF. Można przypisać funkcję AF STOP, ale po puszczeniu guzika ona się kasuje i spust dalej robi swoje.
    poczytaj instrukcję obsługi - mz każdy korpus canona to robi, nawet taki co nie ma dedykowanego af-on i af-on trzeba przypisać do gwiazdki. każdy korpus nawet stary np. eos 3 czy eos 10 - takie bez literki D (takich akurat używam i też mam tak ustawione) to po prostu jest standardowa funkcjonalność - są osoby które tak używają autofocusa - najczęściej reporterzy ale nie tylko i zapewniam cię że mój korpus wyzwala af tylko wtedy gdy naciskam af-on i nie robi tego gdy naciskam spust - to ja decyduję kiedy jest ustawiana ostrość, a nie korpus - moge wszucić cfny z 6D, masz w stopce to se ustawisz i sam sprawdzisz.
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 24-04-2017 o 21:18
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Uprawnienia umieszczania postów