Pokaż wyniki od 1 do 10 z 401

Wątek: Canon 80D - teraz już naprawdę oficjalnie

Mieszany widok

Bywalec Awatar PRZEMOLO79
    Miasto
    Stg

Domyślnie Odp: Canon 80D - teraz już naprawdę oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
    ^^ Nowa matryca jest przecież lepsza tylko na niskich ISO w cieniach. Logiczne, ze na wysokim ISO pełną klatka i większe sensory są lepsze. Może kolega jeszcze się nie nauczył nowego podejścia. Poza tym co oznacza nieudane? Nieostre? Poruszone? Zaszumione?
    Ja nie wiem czy nowa matryca jest taka lepsza w cieniach na niskich iso ale ok :-) Kolega miał wcześniej 70d więc nie ma do czego podchodzić canon to canon :-) Ja też nie musiałem się uczyć na nowo C6d po przejściu z cropa -no poza tym że uczę się nowego spojrzenia na świat poprzez wizjer 6d i ciągle boję wysokiego iso ale już mi przechodzi :-) Nieudane znaczy nietrafione, poruszone, zaszumione bo trzeba podciągnąc iso niebotycznie mimo jasnego szkła...Wiem co mówię, bo często robię koncerty i przeskok z cropa na cropa niewiele wnosi byłem ciekawy co pokaże 80d w stosunku do 70d czy 60d - pokazał niewiele dlatego przeszedłem na FF (jeszcze przed premierą 80d) i teraz utwierdziłem się w przekonaniu że zrobiłem dobrze. Nikogo nie chcę tu uświadamiać ani mówić że 80 d jest złym aparatem.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Canon 80D - teraz już naprawdę oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez PRZEMOLO79 Zobacz posta
    Ja nie wiem czy nowa matryca jest taka lepsza w cieniach na niskich iso ale ok :-)
    Ta lepszość widoczna jest podczas wyciągania cieni, jeśli cała scena mieści się w DR matrycy, to różnicy większej nie zobaczysz.

Nieudane znaczy nietrafione, poruszone, zaszumione bo trzeba podciągnąc iso niebotycznie mimo jasnego szkła...Wiem co mówię, bo często robię koncerty i przeskok z cropa na cropa niewiele wnosi byłem ciekawy co pokaże 80d w stosunku do 70d czy 60d - pokazał niewiele
    Najwyraźniej jednak nie wiesz co mówisz. Przewaga tej matrycy jest na niskich czułościach, a koncertów raczej nie robisz na iso 100.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Uprawnienia umieszczania postów