Pokaż wyniki od 1 do 10 z 401

Wątek: Canon 80D - teraz już naprawdę oficjalnie

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie Odp: Canon 80D - teraz już naprawdę oficjalnie

po hurra optymizmie jaki mozna było wyczuc na początku wątku (byli tacy co wieszczyli puche lapsza od 7d2)jest standart canonowy, tzn. mamy kaszanę na wysokim iso duuuużo wiekszą niz w 7d2
    Showing dynamism: EOS 80D breaks new ground for Canon low ISO DR: Digital Photography Review
    Ostatnio edytowane przez tombas ; 22-03-2016 o 17:35
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    po hurra optymizmie jaki mozna było wyczuc na początku wątku (byli tacy co wieszczyli puche lapsza od 7d2)jest standart canonowy, tzn. mamy kaszanę na wysokim iso duuuużo wiekszą niz w 7d2
    Showing dynamism: EOS 80D breaks new ground for Canon low ISO DR: Digital Photography Review
    Pobrałem sobie kilka razy te rawy do Aperture i pokazuje mi błąd pliku / formatu i nie chce wyświetlać. Wszystkie dane mam i etc, a obrazka nie Przez moment jak ładuje widzę obrazek, a potem znika.
    Pobrałem przykładowe rawy z tej strony dla 70D i 5D i wyświetlają się bez problemu.

Ktoś może pomóc? Jaki może być problem?

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    ten test akurat pokazuje że jest pewien postęp, a test dotyczy niskiego niż wysokiego iso z wysokim iso canon kłopotu nie miał , co sprawy leżacej poza meritum tego testu czyli kaszanie na wysokim iso to nie ma co dzielić włosa na czworo - przypomniała mi się bajka o serku camamberku i jego wyższości nad serkiem bree - "obaście pleśniawe" taki był morał bajki, w tym przypadku jest to samo oba to cropy (7DII i 80D) i oba szumią równie paskudnie - ale na niskim iso widać wiosnę (no może przedwiośnie) jest lepiej.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Bywalec Awatar PRZEMOLO79
    Miasto
    Stg

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    ten test akurat pokazuje że jest pewien postęp, a test dotyczy niskiego niż wysokiego iso z wysokim iso canon kłopotu nie miał , co sprawy leżacej poza meritum tego testu czyli kaszanie na wysokim iso to nie ma co dzielić włosa na czworo - przypomniała mi się bajka o serku camamberku i jego wyższości nad serkiem bree - "obaście pleśniawe" taki był morał bajki, w tym przypadku jest to samo oba to cropy (7DII i 80D) i oba szumią równie paskudnie - ale na niskim iso widać wiosnę (no może przedwiośnie) jest lepiej.
    Racja APS-C to APS-C i nie wiadomo jak by się starać nie da się przekroczyć pewnych ograniczeń wielkości matrycy. Można stosować coraz to wymyślniejsze filtry odszumiające itp. bajery ale wielkości pixela i ilości światła nań wpadającego nie oszukamy. W dobrym świetle to i telefonem zrobimy dobre zdjęcia. Problem zaczyna się gdy trzeba wejść z iso powyżej 1600...Żaden crop nie da takiego obrazka co FF

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Ciekawa recenzja 80D. Trochę o DR i ISO w porównaniu do 7DII i 5DIII, dużo o autofocus. Słów kilka o współpracy z Tamron 35.
    https://www.youtube.com/watch?v=ZqsCRadQuHk

Uprawnienia umieszczania postów