I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.
Jeszcze dwa tygodnie czekania... Przynajmniej cena 80d jest w miarę uczciwa $1200 = ~4800 PLN. Sony co prawda jest szybsze, ale im wyszło, że $1000 = ~5200 PLN, a to już spoooore przegięcie...
OT. 1300D okazało się takim hitem, że się nawet nikomu nie chce wątku założyć![]()
Sprzęt - dekielek z przyległościami.
Fumare humanum est!
Nikt się nie poniży do komentowania sprzętu dla początkujących, przecież o wiele ciekawiej jest narzekać na błędne rozwiązania np. w 1dx II (pomimo tego, że nigdy się nie miało aparatu w ręce)![]()
1300 kotlet jakich malo, dla nowicjuszy jednak nie ma to zadnego znaczenia.
Tylko ten HIT jest tak dobry...
Wiele słów, a tak mało treści. 1200D z nowym numerkiem, a podobno bez mikrofonu.
Między 1100D, a 1200D był chociaż nowszy przetwornik.
http://www.optyczne.pl/9537-news-Canon_EOS_1300D.html
"...pozwala uchwycić najmniejszy szczegół i kolorystykę każdej sceny...pomaga w realizacji twórczych wizji, np. dzięki małej głębi ostrości zarówno ludzie, jak i przedmioty będą efektownie wyróżniać się na rozmytym tle. ...pomoże uchwycić oryginalny kadr i umożliwi natychmiastowe udostępnienie zdjęcia...oraz wiele nowych możliwości na przyszłość".
Ostatnio edytowane przez RobertON ; 11-03-2016 o 19:42
Panowie, może jednak Wam założyć nowy wątek, bo widzę że temat kuszący.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Są rawy (ACR 9.5 ma już wsparcie) - Canon 80D Review: First Shots - Samples
Na oko widać wyraźną poprawę (porównując do 70D i 760D), na dxomarkowe punkty okolice 13EV - 13,5EV.
Wygląda bardzo obiecująco!
Ciekawe, czy uwzględnią go w wiosennym cashbacku?![]()
Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętnościNiestety ja mam tylko chęci
galeria na forum Canon-board
galeria na stronie lotnictwo.net.pl
galeria.solti.pl