1. Prawa noga wygląda jakby była z innego zdjęcia :P
2. Intrygujące, ostrość padła na ścianę
3. Do szuflady, używałeś wbudowanej lampy?
nie używam zewnętrznej z zdejciu drugim robiłem to manualnym obiektywem takumarem 50mm 1,8 nie robiłem z lampą w sumie to długa historia z drugim zdjeciem na każdym z nich używałem tego samego obiektywu w pierwszym nie powniniem robic , bo akurat robiłem w największy upał, ale ja sie uczę obsługi tego obiektywu więc ciągle mnie zaskakuje.
Fotografuję, żeby się przekonać, jak to będzie wyglądało na zdjęciu
1 banalne
2 nieskładne
3 beznadziejne
trothlik
"Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".
Bardzo amatorska ocena:
Ad1. Trochę brak pomysłu na wykorzystanie otoczenia czyli torowiska. Np wszystko ostre - od modelki (znudzonej) do jakiś drutów pół kilometra dalej.
Ad2. Odnosi się wrażenie, że osoba trzyma ten toporek a on leży (i raczej przeszkadza niż pomaga w odbiorze). "Krew" jest buraczkowa a nie czerwona. Uciekła ostrość.
ad3. Tu wszystko na nie (poziomy kadr, kolory, niekorzystne światło itd) - nie bierz nic do siebie , ale to foto do głębokiej szuflady![]()
Początki, jak to początki - zwykle są trudne![]()
1 - aż się prosi rozjaśnienie cieni na twarzy (np blendą). Osobiście w takiej scenerii wolałbym posadzić modelkę na szynie i zrobić coś z perspektywy oczu w ciaśniejszym wydaniu.
2 - pomysł może i dobry. Gorzej z wykonaniem. Dużo miejsca po prawej, no i ta (chyba leżąca siekiera) należało oprzeć o ścianę.
C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
www.cobalt.fr.pl
Fotografuję, żeby się przekonać, jak to będzie wyglądało na zdjęciu
co to ?
Eos 7d II + GRIP +100-400 IS II USM + 50 1.4 + 10-22 3.5, + 90 2.8 + 18-200 3.5 + 500 6.3 + 430EXIII-RT
a reszta to już dodatki