Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: Canon EOS 700D - problem z zapisem RAW+JPG

Widok wątkowy

Miasto
    Ciężko określić

Domyślnie Odp: Canon EOS 700D - problem z zapisem RAW+JPG

Do r_m - swoją wypowiedzią przekonałeś mnie do korzystania z możliwości obróbki Chociaż nie mam specjalnie na to ochoty, to może dzisiaj siądę i zacznę powolutku, bez pośpiechu dłubać w Lig..mie Jednak otrzymane efekty zachowam dla siebie a do wglądu dla znajomych zostawię surowe zdjątka.
    Dużo większą frajdę sprawia mi komplement" zrobiłeś ciekawe zdjęcie" niż tekst " nieźle obrobione";D A co tam;D

Do PawelB - owszem, miałem niejednokrotnie problemy ze zbyt dużym kontrastem i często stosowałem połówki, żeby uratować zdjęcie. Czasami nawet stosowałem na próbę kilka filtrów na szkle choć może profesjonaliści tak nie robią...nie wiem. Często używałem również 2 par moich okularów przeciwsłonecznych...efekty były ciekawe
    Obecnie nie mam problemów z nadmiarem kontrastu.Wręcz przeciwnie, czasami go bardzo brakuje;( Na dodatek pogoda ostatnio nie dopisuje- jest szaro, zero słońca, sypie śnieg. Mam nadzieję, żę do końca lutego warunki pogodowe się poprawią - w marcu pozostaną mi tylko weekendy

Od wczoraj ryję w instrukcji jak dzika świnia w kartoflach. Jest tego dużo, ponad 300 stron....i jak mam się tego nauczyć na pamięć?? heh;D
    Przy okazji oglądam różne poradniki, podglądam sztuczki innych. Narazie jestem zafascynowany zdjęciami nocnymi i zabawą swiatłem.... od tego w sumie rozpoczęła się moja fascynacja fotografią...miałem przyjemność wziąć gościnnie udział w warsztatach, prowadzonych przez Jana Pohribnego - czeskiego fotografa, który między innymi maluje światłem ( A miało to miejce jakieś 5-6lat temu)

Poniżej dołączam link do Jego galerii- nie ukrywam, że nie wszystkie zdjęcia przemawiają do mnie aczkolwiek znajdzie się tam parę rodzyneczek

Jan Pohribný photographer

--- Kolejny post ---

Jeszcze raz pragnę podziękować wszystkim użytkownikom portalu za udział w dyskusji oraz wszystkie opinie.

Sądzę, ze powyższy temat mogę uznać za " Zamknięty"

Pozdrawiam Wszystkich i każdego z osobna
    Ostatnio edytowane przez mejt ; 17-02-2016 o 15:16

Uprawnienia umieszczania postów