Jeżeli to nie ironia (uśmieszkito dziękuję, uratowany ze schroniska
Jest źłe, ja to mam pecha, jestem już pewna, że nie jest jak być powinno. Kit mi się*zepsuł jakiś*czas temu, kupiłam więc 24kę po to żeby dalej mieć*problem wwr...;/ Piękna pogoda, więc poszłam na spacer z aparatem w ręce z siostrą w postaci 'modelki' i wniosek jest taki do 2-3m jest ok, ponad aparat kompletnie nie ostrzy na obiekt. Potwierdza ostrość ale wygląda to tak jakby w ogóle ostrości nie ustawił, nie ustaiw jej źle - bo nie ma jej nigdzie. Kilka zdjęć ludzi wyszło nawet tak że tło zdaje się*byc ostrzejsze od postaci na pierwszym planie - nie ma mowy o nietrafieniu bo specjalnie chciałam sprwdzić na ludziach - nieruchomych modelach w przeciwienstwie do psa.
Zatem na pewno zestaw pojedzie na Żytnią, a tak się*zastanawiam jest opcja jesli się*okaze ze cos z obiektywem nie tak, że obejmie to gwarancja czy też tak dobrze nie ma? Bo obiektyw nie ma jeszcze roku nawet.
Zobaczcie sami ponizej dwa kadry, jaka roznica w jakosci zdjecia gdy osoba fotografowana jest tuz przed apatarem a jaka gdy zaledwie kilka metrow dalej... jakby robione dwoma roznymi obiektywami, a między nimi było kilka sekund.
i cropy:
Zdjęcie nieruszane rawy wywołane bez poprawiania czegokolwiek, i to nie kwestia, ze nie wychodzi jedno w serii WSZYSTKIE z większej odegłości tak wyglądaja, niezaleznie czy jst f2 czy f19 czu a; servo czy one shot ,nie zależy reż*od wybranego punktu. Mam tylko nadzieję, że to nie problem z body.