ale to juz powyzej tych 3 tysZamieszczone przez Robson01
..raptem kolo 5,5 ale fakt - warto
![]()
ale to juz powyzej tych 3 tysZamieszczone przez Robson01
..raptem kolo 5,5 ale fakt - warto
![]()
ups, sory, ta "sigma" mi sie w oczy nie rzucila..to zmienia postac rzeczy
..myslalem, ze mowimy o "L" 2.8
..
Sigma nie kosztuje 5,5
tylko w ok 3k PLN
Sigma 100-300/4 to bardzo dobre szkło z napędem HSM za te pieniądze. Wewnętrzne zoomowanie i ogniskowanie, dobra jakośc wykonania mechanicznego - na plus mocowanie statywowe. Jak dla mnie wadą jest średnica gwintu filtra (82mm = drogie filtry) oraz znaczna waga - prawie 1,5 kg.
Na temat 70-200/2.8 musisz spytać innych (nie miałem) - kilka osób na forum ma to szkło. Zobacz w stopkach.
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
a jak to jest z aberacją achromatyczną w tych L-kach?
wszystko jest w linku na baze wiedzy CB..wystarczy tylko POSZUKAC a stanie sie jasnoscZamieszczone przez Zaibatsu
![]()
jeden z testów:
http://www.photozone.de/8Reviews/len...00_4/index.htm
Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 17-04-2006 o 23:14
ja juz zasiegalem jezyka.. na razie przez internet ale moze niebawem uda sie zrobic osobiscie pare zdjec..na razie opinie bardzo pozytywne choc ta cenaZamieszczone przez Robson01
![]()
całkiem sympatycznie te zdjęcia z l-ek wyglądają![]()
bo to dobry obiektyw jest..mozesz poszukac cos o sigmach o ktorych pisal Robson - osobiscie ich nie mialem ale przed zakupem zawsze warto sprawdzic wszystkie mozliwosci..a skoro je polecal to pewnie ma ku temu powod..
jak to z ''L-ek'' ;-)Zamieszczone przez Zaibatsu
Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereliCanon? moze niedlugo!