Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: PROBLEM Z CANON EOS 1200D (Jestem bardzo początkujący)

Mieszany widok

Domyślnie PROBLEM Z CANON EOS 1200D (Jestem bardzo początkujący)

Siemaneczko witam wszystkich,niedawno zakupiłem lustrzankę Canon eos 1200D głównie pod filmowanie alę przejdę do sedna mojego problemu.
    Gdy załóżmy jestem w pokoju jest noc mam włączone żarówki w pokoju tak jak to każdy ma wieczorami w swoich pokojach, włączony mam tryb robienia zdjęć w trybie manualnym, obraz wygląda pięknie przy ISO nawet 200 nie ma szumów, przysłona ustawiona na 3.5-4. obiektyw mam sigma 18-200 3.5-6. I teraz gdy w tym samym miejscu włącze tryb filmowania, przy ISO 400 mam kompletnie czarny obraz przysłony nie mogę zmienić i jest ustawiona na 5.6 natomiast gdy wezmę iso powyżej 1600 to wiadomo pojawiają się szumy. Nie wiem czy da się to jakoś zmienić, czy poprostu obrazek z filmu jest zawsze gorszy niż obrazek zdjęć. Natomiast mam nadzieję że mi pomożecie [/B][/B]

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Domyślnie Odp: PROBLEM Z CANON EOS 1200D (Jestem bardzo początkujący)

Przy zdjeciu masz dluzszy czas, filmowanie to 2x docelowy frame rate czyli: przy 24 klatkach na sek masz 1/50 sek.

Ustaw na manualu 1/50 iso 200 i zobaczysz czrna klatke (albo mocno niedoswietlona scene).
    Ostatnio edytowane przez zdebik ; 15-02-2016 o 09:59

No tak jest na manualu bardzo niedoświetlona scena. Ale jeżeli chodzi o filmowanie to nic nie da się zmienić ? żeby było jaśniej trochę ?

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Podnies iso, zmien obiektyw na taki z f1.4, dodaj swiatlo, frame rate trzymaj na 1/50-60.

Uprawnienia umieszczania postów