Cytat Zamieszczone przez eruditusfaber Zobacz posta
Ewentualnie możecie polecić jakieś inne konkretne rozwiązania?

Fotografuję dla klienta sukienki, dosyć duże, bo rozmiary w przedziale 38-42 i wszystkie manekiny jakie do tej pory udało mi się znaleźć są albo za małe albo, co jest największym problemem, są niesymetryczne, mają dziwnie ułożone biodra i sukienki później wyglądają krzywo. ;/
Cytat Zamieszczone przez eruditusfaber Zobacz posta
Cena na szczęście nie jest przeszkodą, bo to moja praca, tylko zastanawiam się czy się sprawdzi zanim kupię, bo niestety nie mam jak przetestować.
Żywa modelka nie wchodzi w grę? Jeśli nie to jak już będziesz miał jakieś uśrednione? wymiary sukienek od projektanta do napisz do nich:

Information and estimates for sale/rental of our mannequins | MANICHINI STORE

Nie znam ludzi, pierwszy raz ten sklep na oczy widzę ale wygląda że to są profesjonaliści (patrz referencje) z rynku włoskiego a jak wiadomo Włochy liczą na światowym rynku mody więc raczej nikt tu kichy nie odwala.

Napisz że fotografujesz sukienki o rozmiarach z przedziału 38-42 o wymiarach (i tu podajesz wszystkie jaki dostaniesz od projektanta - tyle ile się da), tak jak pokazano tutaj na jednym ze zdjęć Professional woman mannequin for e-commerce internet photos | MANICHINI STORE (może ten manekin załatwi od ręki Twój problem bo jest to 42?) i że chciałbyś aby taki manekin był symetryczny a nie w wersji pozowanej i może coś Tobie dobiorą.