każdy z zestawów jest fajny i ma swoją przewagę nad innymi tak naprawdę, nie ma tutaj tzw gorszego lub lepszego moim zdaniem. A to fajny zestaw ze swietnym szkłem przy ktorym nie bedziesz musial sie bawić ze zmianą, zestaw 2 pozwala ci na szerokie kadry i naprawdę ciasne portrety, zestaw C to jeden z częstszych zestawów fotografów slubnych czyli 35+85 . Z drugiej strony zestaw A jest bardzo komfortowy ale jeżeli będizesz chciał małą głębię ostrości to niestety aż tak dużo jej nie będzie, zestaw drugi nie ma nic w środku jakiejś 50mm, pytasz po co a no bo to dość fajna ogniskowa często idealna do pomieszczeń właśnie na portret czy nawet detal, 35mm będzie dosc szeroki a 70mm potrafi już być za ciasne, zestaw 3 to żonglowanie szkłami bo chcesz zrobić coś szeroko i nagle wąsko a i jeszcze ta 135 fajne szkło ale jak z tym w pomieszczeniu jeżeli sala nie jest zbyt duża, itd itd. Gdybym był tobą w tej chwili wziąłbym zestaw A , ma wszelkie potrzebne ogniskowe na slub 24,35,50,70 swietna jakosc, ostrość , w zestawie z 6d miażdzy, brałbym, jakbys miał dwa body to zestaw nr 2, tylko zamiast 135 wziałbym 50mm

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Fotosz Zobacz posta
Z doświadczenia powiem że zdarzają się sytuacje gdzie 2.8 to za mało nawet przy ISO 3600 ja cała szklarnie wymieniłem na stałki i już nie wyobrażam sobie pracować na zoomach. Zostawiłem jednego zooma kitowego 24-105 f4 IS którego używam na wycieczkach
ale fotosz ty wiesz żę 6d pociagniewyzej niz 3600 na luzie