R6 5DIII 17-40/4 35/1.4LII 50STM 85/1.2II 135/2 200/2.8II 400/2.8IS TC1.4III
https://500px.com/mkkaczy
Moim zdaniem, wszystko jest w normie, specjalnie sprawdziłem jak to u mnie słychać. Przy robieniu zdjęć dotychczas na to nie zwróciłem uwagi. Odradzam sprawdzanie obiektywu z założonym deklem, AF wtedy lata po całych zakresach.
Miłej zabawy z nowym nabytkiem.
Ja jestem z Poznania i mam 135![]()
ja mam "stare" UZ0815, i jest podobnie, nie panikuj![]()
Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
(R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)
Mam Canon EF 135mm f/2L USM kupiłem uzywke na allegro moja szybko i bezgłośnie i tak samo inne jakie testowałem przykro mi cię zmartwić ale z twoją jest coś nie tak
U mnie 135 działa bezgłośnie
Udało mi się znaleźć 2 sztuki dostępne w jednym z Poznańskich sklepów. Tak się złożyło, że wszystkie 3, łącznie z moim, działają bardzo podobnie. Nie zauważyłem, aby którykolwiek działał lepiej czy gorzej. Być może używane obiektywy z czasem pracują ciszej? Jest to możliwe, aby sam mechanizm po pewnym czasie pracował inaczej? Porównywałem 135mm do 85mm 1.2. Te z kolei pracowało ciszej niż 135mm, ale głośniej od mojego drugiego obiektywu tj. 35mm 1.4.
--- Kolejny post ---
Można by się ewentualnie spotkać i porównać te dwa szkiełka.byłby wówczas bardzo obiektywny obraz jak pracuje 135mm.
Mam 5 letnią 135. Zdecydowanie inaczej słychać pracę silnika AF.Znaczy prawie bezgłośnie.
Yyyy, jest bardzo czuły. W cichym pomieszczeniu być może nieco spotęgował odgłos pracującego autofocusa. Prawdą jest jednak to, że obiektyw jest głośniejszy od innych L'ek, które miałem podpięte pod 5'tkę. Jeśli wg niektórych wypowiadających się tutaj użytkowników, Wasze 135'tki są bezszelestne, wychodzi na to, że te z nowej dystrybucji są głośniejsze. :/
Pragnę dodać, że powstała tutaj dyskusja nie jest przejawem mojej fanaberii, a jedynie próbą ustalenia czy wydane pieniądze są inwestycją w pewny i sprawny sprzęt.
Ostatnio edytowane przez user.of.canon ; 09-02-2016 o 21:57