Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 46

Wątek: Obiektyw Canon EF 135mm f/2L USM - dźwięk/odgłos pracującego AF'u.

Domyślnie Obiektyw Canon EF 135mm f/2L USM - dźwięk/odgłos pracującego AF'u.

Witajcie!

W miniony weekend zakupiłem obiektyw Canon EF 135mm f/2L USM, nowy i w polskiej sieci dystrybucyjnej. Do tej pory pracowałem z obiektywem Canon EF 35mm f/1.4L USM. To co niepokoi mnie podczas pierwszych prób z nowym nabytkiem to dość głośna praca autofocusa. Porównać mogę ją jedynie do wcześniej wspomnianej 35'tki, która jest znacznie cichsza. To co mogę zrobić, aby zaprezentować Wam w przybliżeniu pracę 135'ki to krótki film.

Moje pytanie, ten typ tak ma czy powinienem go zwrócić oraz nabyć nowy egzemplarz? Mógłby ktoś odnieść się do posiadanego przez siebie obiektywu? Będę wdzięczny za opinię, chciałbym mieć pewność co do prawidłowości pracy mojego nowego obiektywu lub jej braku.

Nagranie może w pewien sposób zakłamywać rzeczywisty odgłos pracy obiektywu. Jest on w każdym razie zauważalny w dużo większym stopniu niż 35'tka, która jest niemal bezszelestna.

https://youtu.be/prKFcgdAOSg
    Ostatnio edytowane przez user.of.canon ; 09-02-2016 o 00:11

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Domyślnie Odp: Obiektyw Canon EF 135mm f/2L USM - dźwięk/odgłos pracującego AF'u.

Ladna wiertarka . Sam chce kupic 135 2.0 lub 85 1.2 wiec chetnie uslysze opinie innych userow 135'ki.

Domyślnie Odp: Obiektyw Canon EF 135mm f/2L USM - dźwięk/odgłos pracującego AF'u.

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Ladna wiertarka . Sam chce kupic 135 2.0 lub 85 1.2 wiec chetnie uslysze opinie innych userow 135'ki.
    Wiertarka jest co najmniej niepokojąca. Podczas reportażu w kościele zwracałoby to uwagę na osobie fotografa, bardziej niż tryb cichej migawki w 5D Mark III. Wg mnie ewidentnie coś nie gra. Jestem z Poznania, może uda mi się jutro porównać gdzieś ze sobą dwie 135'tki, jeszcze nie wiem gdzie byłaby dostępna od ręki.
    Ostatnio edytowane przez user.of.canon ; 09-02-2016 o 01:02

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Coś nie tak. Może spróbuj porównać z innymi egzemplarzami w innych sklepach.
    Miłego dnia
    moja www

Uzależniony

Miałem ostatnio w rękach kilka sztuk tych szkieł z miarę nowymi kodami produkcji UC,UD i są głośniejsze niż wersje starsze. Uważam, że wszystko u ciebie jest w porządku. Mnie również to zastanowiło jak wpadła w moje ręce pierwsza taka sztuka bo moja starsza była sporo cichsza.
    Jednak każda następna z nowszych sztuk była jednakowo głośniejsza niż starsze egzemplarze.

Cytat Zamieszczone przez horak Zobacz posta
    Miałem ostatnio w rękach kilka sztuk tych szkieł z miarę nowymi kodami produkcji UC,UD i są głośniejsze niż wersje starsze. Uważam, że wszystko u ciebie jest w porządku. Mnie również to zastanowiło jak wpadła w moje ręce pierwsza taka sztuka bo moja starsza była sporo cichsza.
    Jednak każda następna z nowszych sztuk była jednakowo głośniejsza niż starsze egzemplarze.
    Może i jest to norma, ale mocno zdziwiła mnie ta specyfika pracy silnika USM w tym modelu. Muszę porównać obiektyw z inną 135'tką, w przeciwnym razie, mam nieco mieszane uczucia co do tego egzemplarza. Na pierwszy rzut oka sam AF działa szybko i sprawnie, problem tyczy się samych odgłosów tego mechanizmu. Mój egzemplarz jest prawdopodobnie z września 2015, jeśli dobrze odczytuję informację zapisaną na pudełku.
    Ostatnio edytowane przez user.of.canon ; 09-02-2016 o 09:30

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

ja mam drugą sztukę obecnie, wcześniej miałem z roku 2008, teraz mam z roku produkcji bodajże 2013, obie działały identycznie, czyli cicho,

ale faktem jest, że taki 85 1.8 czy 24L są bezglosne w zasadzie a z 135 lekki szum się wydobywa, jednak nigdy nie zwracalem na to uwagi, bo i tak było to bardzo cicho,

znalałem taki filmik: https://www.youtube.com/watch?v=hyOtY3MjaHA
    u mnie właśnie słuchać takie coś,
    Ostatnio edytowane przez sebcio80 ; 09-02-2016 o 09:43
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Ja mam tylko 35'tkę 1.4, ta jest niemal niesłyszalna. Zdziwiła mnie taka rozbieżność w pracy silnika USM. Musiałbym mieć porównanie z innym szkłem. Nie wiem czy gdziekolwiek znajdę teraz ten obiektyw, a na zwrot też nie mam zbyt wiele czasu. Obiektyw kupiłem w dobrej cenie na raty 0%, drugiej podobnej oferty nie znajdę zbyt szybko, a mieli 1 sztukę, druga z wystawy. :/ Jeśli go oddam, zostanę bez szkiełka, ale nic na siłę tzn. kupiłem nowy obiektyw, aby mieć pewność, że jest w 100% sprawny.

Początki nałogu Awatar Marv84
    Miasto
    Gorlice

w moim 135L nic nie wierci jest szybko i cicho. Albo ja mam wyjątkową sztuke albo z Twoją coś jest nie tak.Jak masz szanse to oddaj i nie baw się w gwarancje bo szkoda czasu. Kup inną sztuke. jak Napisz info może ktoś z Twojej okolicy ma taka sztuke to spotkacie sie i porównacie prace AF
    L

Cytat Zamieszczone przez Marv84 Zobacz posta
    w moim 135L nic nie wierci jest szybko i cicho. Albo ja mam wyjątkową sztuke albo z Twoją coś jest nie tak.Jak masz szanse to oddaj i nie baw się w gwarancje bo szkoda czasu. Kup inną sztuke. jak Napisz info może ktoś z Twojej okolicy ma taka sztuke to spotkacie sie i porównacie prace AF
    Chętnie spotkałbym się w użytkownikiem 135'tki. Być może ktoś z Poznania przeczyta ten wątek i zgłosi się na ochotnika. Ja w te chwili próbuję zlokalizować dostępność gdzieś w sklepie foto. Chętnie zwróciłbym obiektyw, ale nie wiem czy sklep nie wymieni obiektywu na kartę przedpłaconą do wykorzystania w ich sieci, wówczas trochę to skomplikuje sprawę, nie mają w tej chwili innej sztuki... Nigdy nie może być normalnie, zawsze pod górę.
    Ostatnio edytowane przez user.of.canon ; 09-02-2016 o 10:33

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów