Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: 350d+wewn. lampa przeswietla na auto

Olek Heba
    Guest

Domyślnie 350d+wewn. lampa przeswietla na auto

Krewny kupil 350d, no i niestety na programie zielonym i portretowym wszystko jest bardzo mocno przejarane jak blyska wewn. lampa.

Na P, Av, Tv jest wszystko w porzadku.

Jakies sugestie? Zaproponowalem mu Av i P, ale to nie zmienia faktu, ze jest feler na programach dedykowanych.

Nie znam na "nowosciach" Canona. Ktos cos doradzi?

Olek

p.s. witam wszystkich po dlugiej przerwie.

Olek Heba
    Guest

Domyślnie

Nie wiem po kiego groma to tutaj przeniosles, a link ktory wkleiles nie odnosi sie do problemow, o ktorych pisalem.

Pisalem o niemodyfikowalnych programach tematycznych, ktore lampa przeswieta o lekko liczac 3-4 EV.

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

pokaz jakies fotki, najlepiej razem z exifami

Olek Heba
    Guest

Domyślnie

Nie mam, krewny wpadl na chwile, pokazal aparat z prosba o konsultacje, pstryknalem z wbudowana, popatrzylem na podglad i histogram, wyjarane. Podlaczylem moja 550ex, na tym samym programie, wyjarane. Na P, Tv, Av, M ok.

Zdaje sie ze programy sa sztywno ustawione i nic nie da sie skorygowac?
    Napisalem tutaj, bo chce wiedziec, czy ktos juz mial taki problem czy nie.

Nie wiem po cholere w ogole jakies idiotyczne programy w takich sprzetach skoro w jeden dzien mozna sie nauczyc zyc z preselekcjami....

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

bez zdjec to trudno rozmawiac o tym czy jest ok czy nie, powodow wyjarania moze byc kilka, nigdy nie uzywalem programow innych niz TV, AV i M ... poza tym przy lampie to powinno sie raczej w M robic i niech lampa sie martwi ;-)

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olek Heba
    Nie wiem po kiego groma to tutaj przeniosles, a link ktory wkleiles nie odnosi sie do problemow, o ktorych pisalem.
    Przenioslem tu bo piszesz o problemach ktore juz byly poruszane na forum.
    Link odnosi sie - dotyczy roznic pomiedzy poszczegolnymi zasadami pomiaru swiatla i roznym blyskaniem lampy w roznych programach aparatu i jak najbardziej moze byc pomocny w zrozumieniu "dlaczego mi przeswietla" .
    Lecz najwyrazniej tylko zajrzales, nie czytajac do tego linku, skoro za chwile zastanawiasz sie "
    Zdaje sie ze programy sa sztywno ustawione i nic nie da sie skorygowac?" mimo ze w tym linku jest to wlasnie opisane.

Wystarczy poczytac i pomyslec.

Chyba ze ktos jest uparty i woli zwalac wine na aparat "bo jest kiepski/zepsuty" zamiast probowac zrozumiec dlaczego tak wlasnie sie dzieje.

Olek Heba
    Guest

Domyślnie

Przeswietlene lampa rzedu 3-4 ev na zwyklej scenie ktora na innym trybie fotografowania w ogole nie wymaga doblysniecia, jest na tyle ekstremalne ze w ogole nie mialem zamiaru sie zastanawiac nad technika fotografowania w tym przypadku. Chcialem sie dowiedziec czy ktos trafil taki felerny egzemplarz aparatu i czy reklamowal/wymienial itepe.

Nie chce sie wdawac w niepotrzebne dyskusje, bo ani nie mam na nie czasu, ani ochoty. Z mojej strony eot.
    Ostatnio edytowane przez Olek Heba ; 19-04-2006 o 11:50

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Na P, Av, Tv jest wszystko w porzadku.
    no i to jest najważniejsze - zaproponuj krewnemu takie rozwiązanie i po problemie:

pozdro.,
    m.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Przeswietlene lampa rzedu 3-4 ev na zwyklej scenie ktora na innym trybie fotografowania w ogole nie wymaga doblysniecia, jest na tyle ekstremalne ze w ogole nie mialem zamiaru sie zastanawiac nad technika fotografowania w tym przypadku.
    A trzeba bylo.

Chcialem sie dowiedziec czy ktos trafil taki felerny egzemplarz aparatu i czy reklamowal/wymienial itepe.
    Ale do ciebie nie dociera ze to nie wina aparatu. Trudno i wspolczuje twojemu krewniakowi ze takiego uparciucha poprosil o rade.

Uprawnienia umieszczania postów