nie, ale rykoszetem dostane na pewno![]()
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!
Kupiłem 5D MK2, mogę powiedzieć, że z 50mm f/1.8 wszystkie zdjęcia wychodzą ostre już na 1.8,
tak ostre, że z Nikonem D7000 i różnymi obiektywami bardzo rzadko udawało mi się takie uzyskać.
Ostrość testowałem tylko na środkowym punkcie i w świetle żarówkowym wieczorem,
wszystko działa jak należy. Jedynie co mnie dziwi, to w trybie A i świetle żarówkowym
zdjęcia wychodzą za ciemne i trzeba rozjaśniać, ewentualnie ustawiać kompensację na + 1,5 EV.
Czy tak ma być?
Jasne ale tło różne ale to powinno nie mieć znaczenia
migawka powinna ustawić się taka, żeby ekspozycja była prawidłowa.
Choć nie wiem, może i tak ma być
C5DmkIV, C G5X II, C30, CA-1, FujiFilm X-T5, Sigma(X Mount) 10-18 2.8 DC DN, C50 1.8FD, C24-70 2.8IIL, C40 2.8, C 50 1.2L, C50 1.8II, C50 1.8STM, C135 2L
Dla zainteresowanych wybor padl na 60d. Mozliwosc nagrywania filmow wygrala. Jednak na zdjeciu nie uwiecznie pierwszych wierszykow recytowanych przez 2.5 letnie dziecko. W najblizszym czasie potestuje i napisze wrazenia po przejsciu z 450d.
Pierwsze wrazenia rewelacyjne. Szybkostrzelnosc bajeczna.
-af celny w 100 % nie trafial tylko w momencie duzego zblizenia jak mlody zjezdzal z duzej zjezdzalni. Pewnie pomogloby ustawienie sledzenia mialem one shot. Trafial nawet na 50 mm 1.8 II gdzie w 450d mialem jakies 30% mydelko.
- Iso tez fajnie ziarno zauwazylem w zdjeciach na 1600/2000 z tym ze czesc byla jeszcze akceptowalna czesc nie.
Dla mnie wymiana na pewno na plus. Przekonalem sie ze opinia licza sie tylko obiektywy nie do konca jest prawdziwa.