Wedlug mnie FF to przepasc. Jak zrobilem pierwsze pstryki 6D z 85/1.8 mojemu "bandycie" to odpadlem. Kolega niedawno kupil tez 6D i do dzisiaj zbiera szczeke z podlogi. ISO 6400 - no problem. Z 5d mkII tez.
Wedlug mnie FF to przepasc. Jak zrobilem pierwsze pstryki 6D z 85/1.8 mojemu "bandycie" to odpadlem. Kolega niedawno kupil tez 6D i do dzisiaj zbiera szczeke z podlogi. ISO 6400 - no problem. Z 5d mkII tez.
Do filmowania dziecka kup kamere a do zdjec 5D w wersji I. To ze ktos uzywa 70D do slubow nie znaczy, ze Tobie bedzie sie dobrze filmowalo 5DIi. 70D to crop do tego z dzialajacym AF a 5DII FF praktycznie bez AF. Kamera to maly przetwornik a wiec duza GO, duzy zoom, dzwiek, AF, stabilizacja, male wymiary.
Chodza mi po glowie dwa wyjscia.
5d classic droga migawka wymienione lustro przebieg 56 tys. Serwis na zytniej dodatkowo grip 1400 zl.
5d mark ii przebieg 163 tys. Daja gwarancje 3 miesieczna, tylko mnie troche martwi przebieg. Cena 2600
Druga sorki
Witam
Jestem nowy, zastanawiam się nad zakupem Canona 5D lub 5D Mark II, wcześniej miałem Nikony.
na optyczne w teście czytałem, że Mark II ma jakieś problemy z autofocusem.
Czy to prawda?
Z góry dziękuję za info.
Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
(R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)