Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 38

Wątek: przesiadka z 40d na..?

Dopiero zaczyna

Domyślnie przesiadka z 40d na..?

Cześć!

Jestem posiadaczką canona 40d, wcześniej miałam 450d, tak więc znowu przyszedł czas na zmiany.
    Rozmyślam nad 70d i 7d mark II. Naczytałam się, ale nie wiem jak to w praktyce wygląda, niby jestem zdecydowana na 7d mark II... Wątki też wszystkie podobne, ale każdy w swoim szuka czegoś dla siebie. Ja proszę więc Was o radę!

Obiektywy jakie posiadam: 55-250 (kit), 50 1.4, 85 1.8 - głównie bazuję na 50 i 85 do fotek portretowych. Czasami wyjdę popstrykać ptaki, psy no i chciałam się zająć fotografią ślubów i dzieciaków w niedalekiej przyszłości.
    Zależy mi na szybkości, jakości i dobrej pracy ze stałkami w mniej oświetlonych miejscach.

Nie wiem czy jest sens przesiadać się z 40stki na 70... dużo bajerów, zdecydowanie szybszy.. trochę podobny do 7d, ale jednak lepszy, jednak to ta sama półka i nie wiem czy nie będę miała wrażenia, że stoję w miejscu?
    Dlatego mam pytanko: czy uważacie, że to dobry pomysł (z moimi preferencjami) aby przenosić się na 7d mark II? Wiadomo, że cenowo 70D wypada lżej dla kieszeni, ale nawet nie chodzi już o pieniądze, bo chciałabym zainwestować w coś, co posłuży mi przez kolejne dobre kilka lat, szczególnie liczę na jakość (chciałabym już powoli zacząć zarabiać na zdjęciach). Może macie już doświadczenie, albo też zmienialiście 40stkę na coś lepszego i potraficie coś powiedzieć w temacie? może jakieś inne typy?
    Proszę o pomoc

i... thank you from the mountain

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Domyślnie Odp: przesiadka z 40d na..?

5d mkIII
    SONY

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez paula21 Zobacz posta
    Dlatego mam pytanko: czy uważacie, że to dobry pomysł (z moimi preferencjami) aby przenosić się na 7d mark II?
    Nie. Jeśli aparat ma być nowy to w zbliżonej cenie polecam 6D.

Dopiero zaczyna

Pełna klatka jest dobrym pomysłem? Póki co nie planuję zmiany szkieł, a nie wiem czy będą dobrze się dogadywać z 6D?

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez paula21 Zobacz posta
    Pełna klatka jest dobrym pomysłem? Póki co nie planuję zmiany szkieł, a nie wiem czy będą dobrze się dogadywać z 6D?
    55-250 na sprzedaż. 50mm i 85mm pięknie się sprawdzą z FF.

Uzależniony Awatar mwitek
    Miasto
    Łódź

Bierz pełną klatkę. Ja ostatnio przesiadłem się z 40D na 5D i patrząc teraz na aps-c myślę O fuj To na pewno początkowe zauroczenie, ale myślę, że tej decyzji nie będę żałował. Pamiętaj tylko, że 50 na ff będzie szersza, a 85 będzie widzieć tak jak teraz na 40D widzi 50.

Coś już napisał Awatar feciu
    Miasto
    Łódź

szukasz sprzetu do slubow to poczytaj http://www.canon-board.info/fotograf...w-cz-iv-89779/

podobnie jak kolega aptur polecam 6d. Nie robisz sportu więc nie potrzebujesz szybkosci a bardziej przyda sie wysokie uzywalne iso i obrazek jaki daje ff.
    Ostatnio edytowane przez feciu ; 05-02-2016 o 16:37
    X-T2...|

Początki nałogu Awatar Adam71
    Miasto
    Pruszków

6D do dzieci - to tylko portret. Jaki masz budżet ? Ja polecam combo . Używany 7D do kupienia za śmiesznie pieniądze ok 2000 zł i do tego 5D MKI. Razem wydasz około 4000 zł na 2 body i masz szybki AF albo super obrazek ale bardziej portret itp. Jak masz więcej kasy do 5D MK3 połączy obydwa - czyli piękny obrazek + AF.

Dopiero zaczyna

Raczej wolałabym jedną puszkę. Muszę się na coś zdecydować. Budżet właśnie około 5500 max. Wiadomo, jak będzie mnie stać to kupię sobie 5d mk3, ale to za parę lat

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

jeżeli portretowe to zdecydowanie FF. 6D jest dobrym wyborem

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów