Cześć!
Jestem posiadaczką canona 40d, wcześniej miałam 450d, tak więc znowu przyszedł czas na zmiany.
Rozmyślam nad 70d i 7d mark II. Naczytałam się, ale nie wiem jak to w praktyce wygląda, niby jestem zdecydowana na 7d mark II... Wątki też wszystkie podobne, ale każdy w swoim szuka czegoś dla siebie. Ja proszę więc Was o radę!
Obiektywy jakie posiadam: 55-250 (kit), 50 1.4, 85 1.8 - głównie bazuję na 50 i 85 do fotek portretowych. Czasami wyjdę popstrykać ptaki, psy no i chciałam się zająć fotografią ślubów i dzieciaków w niedalekiej przyszłości.
Zależy mi na szybkości, jakości i dobrej pracy ze stałkami w mniej oświetlonych miejscach.
Nie wiem czy jest sens przesiadać się z 40stki na 70... dużo bajerów, zdecydowanie szybszy.. trochę podobny do 7d, ale jednak lepszy, jednak to ta sama półka i nie wiem czy nie będę miała wrażenia, że stoję w miejscu?
Dlatego mam pytanko: czy uważacie, że to dobry pomysł (z moimi preferencjami) aby przenosić się na 7d mark II? Wiadomo, że cenowo 70D wypada lżej dla kieszeni, ale nawet nie chodzi już o pieniądze, bo chciałabym zainwestować w coś, co posłuży mi przez kolejne dobre kilka lat, szczególnie liczę na jakość (chciałabym już powoli zacząć zarabiać na zdjęciach). Może macie już doświadczenie, albo też zmienialiście 40stkę na coś lepszego i potraficie coś powiedzieć w temacie? może jakieś inne typy?
Proszę o pomoc
i... thank you from the mountain![]()