Pokaż wyniki od 1 do 10 z 38

Wątek: przesiadka z 40d na..?

Mieszany widok

Domyślnie Odp: przesiadka z 40d na..?

też mam 40D.Nie robie ślubów (może raz do roku jakiś w charakterze przysługi, nic zarobkowego) ale na szkła nie narzekam
    ale NIGDY, PRZENIGDY nie kupie kolejnego nawet niewiadomo jak wypasionego cropa.

tak jak prawie wszyscy radze Ci - kup 6D !
    40D + BG-E2N + 16-35 + 50 + 85 + 70-200

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez Cluer Zobacz posta
    też mam 40D.Nie robie ślubów (może raz do roku jakiś w charakterze przysługi, nic zarobkowego) ale na szkła nie narzekam
    ale NIGDY, PRZENIGDY nie kupie kolejnego nawet niewiadomo jak wypasionego cropa.

tak jak prawie wszyscy radze Ci - kup 6D !
    Nigdy nie mów nigdy. Za rok może Canon takiego cropa wypuścić, że FF za 1500zł będzie ciężko sprzedać.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez RobertON Zobacz posta
    Popstrykasz sobie 7D2 i zobaczysz..., że to coś innego.
    Sam dźwięk migawki jest miły, a lusterko chodzi jak po maśle - cichutko i delikatnie.
    To tylko tak w kwestii używania
    To fakt, gdyby miał matryce z 6D to byłby dla mnie aparat idealny

Moja droga była bardzo podobna. Miałem 400D, potem 40D. W między czasie, przy minimalnych kosztach doceniłem magię szkieł stałoogniskowych dzięki M42. Udało się uzbierać na 5DmkII i to był strzał w dziesiątkę. Myślę, że w tym przypadku jedyne rozsądne wyjście to pełna klatka. W dzisiejszych realiach to oczywiście 6D. A szkła ? Masz 50 i 85, a ja oprócz tego używałem bardzo długo 28 1.8 i co by nie pisali o tym szkle to byłem bardzo zadowolony (przesiadłem się na 35 1.4). Szerokość uzupełniłem 17-40, które po kilku latach wymieniłem na 16-35. Pozdrawiam

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów