Na samochodach się nie znam, więc nie wiem o co chodzi.

W każdym bądź razie dzięki za link.
Szczerze to ja nie wiem czego się spodziewać po pełnej klatce, bo nigdy nie miałam okazji focić takim aparatem. Nie wiem jak mi podpasują te obiektywy i którymi będzie mi lepiej robić zdjęcia.. i nie wiem jakie ew. później będą pasować, bo nie znalazłam żadnej info co do np tokiny 100mm 2.8 macro, którą miałam w planach kupić później. Ale z drugiej strony tyle osób poleca 6D, że prawie jestem zdecydowana. Jeżeli mam teraz okazję na FF to chyba się jej złapię, bo kusi. 40D zawsze sobie mogę zostawić jako zastępczy, bo sprzedaż nie za bardzo się opłaca.. Jak za długo o tym myślę to już mam mętlik w głowie
--- Kolejny post ---
--- Kolejny post ---
Doskonale to rozumiem.
Zdaję sobie sprawę z kosztów obiektywów do FF, ale skoro teraz mam okazję na wymianę puszki to chcę to zrobić, tym bardziej, że te obiektywy pod APS-C mi pasują, więc nie do końca rozumiem czemu mam uwagę zwracać na szkła? Czy jeżeli kupię FF to oznacza, że muszę mieć 50 1.2 , a nie 1.4? Wiadomo, że nie od razu mur chiński zbudowano :P Za coś trzeba się wziąć, a ja chcę zacząć od puszki.