Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: Jak Cichy kasuje Nikoniarzy :)

Mieszany widok

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Najlepsza jest argumentacja gościa "rocznik70" cyt. "A co do zdecydowanie lepszej jakości obrazowania 5D na niskich iso, to jakoś tego nie zauważyłem. D200 ma obraz mniej przetworzony, w 5D dostajemy co nieco więcej prosto z body. I tyle "
    Skąd on ma takie informacje? Niewiadomo, ale pewnie żeby "wyrównać" szanse, po prezentacji fotek z 5D i D200 pisze tak, cyt. "kilkoma ruchami myszki "nadałem życia" płaskim fotkom z D200 i zmieniłem troszkę kolorki żeby były z obu aparatów". Czyli coś tam grzebał przy tych zdjęciach z D200, obiektywizm testu 100%.

Ja tam nie jestem za rozpętywaniem znowu jakiejś wojenki, ale wiadomo że 5D oferuje lepszą jakość obrazu niż D200 i w żaden sposób tego zbić się nie da. D200 to świetny aparat, 5D jest jednak od niego trochę lepszy. Śmieszą mnie więc argumenty w stylu "No proszę, WujeX nie wie że się nie da i sprzedaje foty z D200".

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM
    D200 to świetny aparat, 5D jest jednak od niego trochę lepszy.
    Nie wiem skąd takie jednoznaczne twierdzenia. Wyniki porównań zależą od przyjętych kryteriów.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9
    Nie wiem skąd takie jednoznaczne twierdzenia. Wyniki porównań zależą od przyjętych kryteriów.
    Uściślę: jakość obrazu

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cały czas zastanawia mnie ta różnica którą widać na włosach. Z D200 wygląda jakby miejscami brakowało pikseli i obraz był jakiś poszarpany. Ostatnio taki efekt widziałem na zdjęciach z telefonu komórkowego kumpla

Ostatnio edytowane przez MMM ; 17-04-2006 o 23:52

Dopiero zaczyna Awatar Milosz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

a tutaj jest link do jakiejs japonskiej stronki z oryginalnymi fotkami ktore ktos tam pokazuje na forum nikona i dociaga w ps do ich odpowiednikow z 5d. Mozna sobie zobaczyc jakie sa oryginalne fotki z d200.
    http://www.potatobear.com/ND200/D200F.htm

tylko fotek duzo i sie dlugo wczytuja
    camera obscura :rolleyes: i Zeiss Ikon Taxona :cool:

Uprawnienia umieszczania postów