Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Wątek: Jak Cichy kasuje Nikoniarzy :)

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Obejrzałem cały ten teścik i mam jeszcze dwie ciekawe fotki do porównania. Nie muszę opisywać z których pochodzą aparatów Różnica szokująca, chyba że focus nie jest w tym samym miejscu na tych zdjęciach.

Na moje oko, to różnica między D200 a 5D jest znacznie większa niż między 20D/30D a D200. Ten test chyba dobrze to pokazuje:
    http://www.potatobear.com/ND200/D200G.htm

Początki nałogu Awatar maro25
    Miasto
    Skawina

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    ale moze nie mow tym ktorzy potrzebuja, ze zyja w bledzie
    Zupełnie mnie nie zrozumiałeś
    właśnie pisałem że nikt nie żyje w błędzie przez to czy ma bardziej czy mniej szumiącę matrycą. chodziło mi o to żeby każdy używał aparatu jaki mu pasuje (i ISO jakie mu pasuje)

Nawoływałem do pokoju między systemami a o ergonomii Canona nic nie wspomniałem (sam używam i jestem zadowolony)
    Ostatnio edytowane przez maro25 ; 18-04-2006 o 12:27

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM
    Różnica szokująca, chyba że focus nie jest w tym samym miejscu na tych zdjęciach.
    Chyab focus nie tego... Na zdjęciu z aparatu "B" wyraźnie jest nastawiony za daleko, ostry jest dalszy rękaw.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM
    Obejrzałem cały ten teścik i mam jeszcze dwie ciekawe fotki do porównania. Nie muszę opisywać z których pochodzą aparatów
    Nie, no w to to nie uwierze. Owszem, 200D w porownaniu z 5D masakruje wlosy (i Cichy to dobrze pokazal), ale ten test jest moim zdaniem spaprany.

Coś już napisał Awatar P_i_t_t

Domyślnie

Ale cóż takiego zrobił Cichy że miałby tym zakasować Nikoniarzy we wspomnianym wątku ? - przeczytałem cały i było to czego mogłem się spodziewać - "każda sroczka swój ogonek chwali".

Poza tym porównywanie tych dwóch aparatów jest zupełnie bez sensu.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez P_i_t_t
    Ale cóż takiego zrobił Cichy że miałby tym zakasować Nikoniarzy we wspomnianym wątku ?
    "Kasuje" - trochę z przymrużeniem oka
    Pokazał chłopakom z forum N trochę dobrej technologii w wykonaniu naszej firmy i można się dobrze bawić widząc jak niektórzy próbują to umniejszyć:

"Aberracja na kostce brukowej jak z kita D50 tki"
    " Nie wiem czy w 5D mozna wplynac jakos na odszumianie czy tez dzieje sie to automatycznie ale wyglada to tak jakby kazda fota byla poddana odszumieniu"
    "To kiepsko z Twoimi "widzeniami"... Może masz za ciemny wizjer w 5D. No a to problem w sprzęcie o ambicjach półprofesjonalnych... "
    "No proszę, WujeX nie wie że się nie da i sprzedaje foty z D200"
    "D200 ma obraz mniej przetworzony, w 5D dostajemy co nieco więcej prosto z body"

Oczywiście nie wszyscy tak piszą, zacytowałem tylko skrajoności.

Jak dla mnie niezły polew i to wszystko, dlatego wrzuciłem temat do Hydeparku a nie do Innychsystemów. Podobnie proszę traktować porównanie D200 do mojej fotki z komórki

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja umywam ręce od tego wątku. I również nie rozumiem tytułu.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Początki nałogu
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

Mnie tylko smieszy jedno, ze oni tak panicznie zamykaja tam wiele watkow. Tak jakby chcieli zamknac ludziom usta, co im ten watek przeszkadzal? Oczywiscie we wslasnym stylu musieli zamknac, ciesze sie, ze jestem tu, a nie tam.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

No to skoro dyskusja schodzi na tematy które forum jest jakie i "jacy to nikoniarze niedobrzy" to zamkne i to - co było do powiedzenia już chyba zostało powiedziane. Poza tym nie możemy (moderatorzy) być gorsi od konkurencji

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów