Sony A6300

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Camilo
    przzedtem JERONIMO1
    • 2014
    • 373

Sony A6300

Pojawiły się informacje na temat nowego soniacza Sony Introduces New Îą6300 Camera with World’s Fastest Autofocus - Sony
    Ostatnio edytowany przez Camilo; 52643.
    Staruszek 5dc
  • Camilo
    przzedtem JERONIMO1
    • 2014
    • 373

Odp: Sony A6300

Nowe szkła http://www.sonyalpharumors.com/
    Staruszek 5dc

Komentarz

• jotes25
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 3608

Sprytnie to rozgrywają. Jeśli Sony będzie w stanie dalej rozwijać się w takim tempie (koszty R&D!), to wymiecie z rynku nie tylko całą bezlusterkową konkurencję (co powoli staje się faktem), ale również Canona i Nikona. Panowie z Sony powiedzieli dzisiaj, że A6000 jest najlepiej sprzedającym się aparatem z wymienną optyką! I rzeczywiście mogę potwierdzić, że opinie docierające do mnie z rynku US pokazują, że A6000 sprzedaje się równie dobrze co lustrzanki entry level C & N.

Komentarz

• Camilo
        przzedtem JERONIMO1
        • 2014
        • 373

Żadnych info o stabilizacji w korpusieCena też spora a o obiektywach nowych już nie wspomnę,na tą chwile bardziej skłaniał bym się ku A7II do kompletu z a6000
        Staruszek 5dc

Komentarz

• jotes25
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 3608

Podoba mi się, że nie poszli na łatwiznę i mając w ręku BSI nie zrobili 28 czy 34 MPx tylko dali coś bardziej przydatnego czyli 4K
          Stabilizację mam w szkłach Canona (300 i 500mm), teraz tylko muszę zobaczyć czy ktoś robi sensowny adapter do tego A6300 (widziałem Metabones z A6000 i nie byłem zachwycony).

Komentarz

• Camilo
            przzedtem JERONIMO1
            • 2014
            • 373

Początkowo wydawało mi się że cena jest spora bo z wstępnych info wynikało coś koło 1400$-1700$ za body, natomiast teraz jak patrze na ceny preorderów poniżej 1000$ za nowość i porównując ceny z penem f czy x pro 2 to nie jest źle
            Staruszek 5dc

Komentarz

• jotes25
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 3608

Doczytałem, że OSPDAF powinien działać przez adapter LA EA3 z Sony 70-400. Możliwe, że taki zestaw byłby dla mnie rozwiązaniem. Ale najpierw warto to gdzieś obejrzeć/sprawdzić.

Komentarz

• Kolekcjoner
                Obertroll
                • 2006
                • 18776

A matryca ta sama?

Ciekawe czy ceny A6000 spadną .
                "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                Kapitan Wagner

Komentarz

• Camilo
                  przzedtem JERONIMO1
                  • 2014
                  • 373

Jest i pierwszy test

Staruszek 5dc

Komentarz

• jotes25
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 3608

W tym video wspomina się również o tym, że A6300 działa ładnie ze szkłami Canona

Wczoraj obejrzałem sobie sample (ten z widoczkami i "szklarzem" i ten z rajdówkami) 4K nakręcone A6300 na 55-calowym TV UHD. Wow!

--- Kolejny post ---

Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz wpis
                    A matryca ta sama?
                    Przy okazji A6300 Sony mocno akcentuje, że to jest matryca z miedzianymi połączeniami. Więc w stosunku do "zwykłej" (?) w A6000 powinna wzrosnąć powierzchnia mikrosoczewek/fotodiody, a co za tym idzie szumy powinny być mniejsze. Na ile to będzie zauważalne w praktyce, to inna sprawa.

Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz wpis
                    Ciekawe czy ceny A6000 spadną .
                    Pewnie nie, bo A6300 jest znacznie droższy, przynajmniej na razie.

Komentarz

• Kolekcjoner
                      Obertroll
                      • 2006
                      • 18776

Zamieszczone przez jotes25 Zobacz wpis
                      Przy okazji A6300 Sony mocno akcentuje, że to jest matryca z miedzianymi połączeniami. Więc w stosunku do "zwykłej" (?) w A6000 powinna wzrosnąć powierzchnia mikrosoczewek/fotodiody, a co za tym idzie szumy powinny być mniejsze. Na ile to będzie zauważalne w praktyce, to inna sprawa.
                      Pewnie w ogóle . Natomiast powinna się poprawić kwestia nagrzewania się, która np. w egzemplarzu który używałem była problemem.
                      Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969.
                      "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                      Kapitan Wagner

Komentarz

• sv

Mój entuzjazm dla tego sony znacznie się zmniejszył, jak doczytałem, że w trybie 4k tylko 24p jest sczytywane z całej matrycy (6k resamplowane do 4k podobnie jak u Samsunga), cała reszta (30p i slow-mo) to crop x2,3
                        Nie wiem jak jest w europejskiej wersji? Może będziemy mieli szczęście i 25p będzie Super35 (crop 1,5 w stosunku do pełnej klatki).
                        Ostatnio edytowany przez Gość; 827.

Komentarz

• Camilo
                          przzedtem JERONIMO1
                          • 2014
                          • 373

Staruszek 5dc

Komentarz

• jotes25
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 3608

Jest też filmik tego samego autora pokazujący działanie AF w trybie śledzenia z 70-400. Taki zestaw mam zamiar sobie sprawić. Choć możliwości jest coraz więcej, np. nowy adapter Sigmy + 150-600 tego samego producenta do Canona. Ale na razie wszystkie te rozwiązania (oprócz adaptera Sony) wprowadzają jakieś ograniczenia na AF, a tego pragnę uniknąć.
                            Niestety ani korpus ani obiektyw Sony nie mają stabilizacji.
                            Ostatnio edytowany przez jotes25; 2590.

Komentarz

• Camilo
                              przzedtem JERONIMO1
                              • 2014
                              • 373

Ja to jestem ciekaw czy na a6300 z adapterem już działa ef85 f1.8 i funkcja eye-af ze szkłami canona
                              Staruszek 5dc

Komentarz

Pracuję...
                              X