Pokaż wyniki od 1 do 10 z 119

Wątek: Tani i "dobry" monitor do obróbki - prośba o poradę

Widok wątkowy

Bywalec Awatar fancik
    Miasto
    warszawa

Domyślnie Odp: Tani i "dobry" monitor do obróbki - prośba o poradę

witam
    Szczególnie chciałbym się odnieść do tekstu napisanego przez VRx.

Miałem się rozpisać, ale doszedłem do wniosku ze szkoda czasu.
    Większość tekstu jest nie na temat i tyle...........bez komentarzy.

Proszę zresztą zapoznać się z postami autora wątku .....miało być dobrze i tanio .
    Autor prosi o poradę a nie wykłady w dużej zreszta części bez sensu i odniesienia do tematu.
    Na poparcie moich słów autor kupił używany monitor i jest bardzo zadowolony.
    Nie wydał majątku , a jak sie rozwinie i stwierdzi ze mu mało to wtedy już sam będzie wiedział co kupić.
    Ciekawe ilu zna kolega amatorów fotografii którzy zapraszają do kalibrowania za pieniądze świeżo kupionego monitora i ilu kupiło monitor klasy profesjonalnej wymagajacy kalibracji .

Żeby było jasne kupiłem kilka lat temu monitor Eizo nowy ...bo mnie stać .
    Nie jest to najwyższa półka , ale do amatorskiej foto wystarczy i nie muszę go kalibrować.
    Nie zarabiam na fotografii , choć miałbym nie raz okazję, wolę zrobić zdjęcia dla przyjemności i nie muszę się obnosić, jaki drogi mam sprzęt.
    Robię odbitki w labach i nikt nie ma pretensji co do jakości i dlatego nie muszę mieć potwierdzenia przez płatnego specjalistę.
    Ten temat przegadałem już kilka lat temu z TOM 01 na innym fajnym forum.
    Problemem jest jakość monitorów w ogólnym tego słowa znaczeniu , bo co z tego że u nas jest ok jak np. na laptopie klienta jest kaszana.
    To jednak jest już inny temat zresztą miałem się nie rozpisywać........
    Proszę czytać wszystkie posty i odnosić się do zadanego tematu a nie robić akademickie wykłady....
    Uważam temat za wyczerpany pozdrawiam Wojtek
    Ostatnio edytowane przez fancik ; 01-11-2016 o 22:23
    Myśl i oceniaj sprawiedliwie....
    Canon 50 D/ 15-85/3.5-5.6......50/1.8 STM...Tamron 70-300VC USD i trochę różnych dodatków,które czasem się przydają.

Uprawnienia umieszczania postów