O ile licznik jest prawdziwy.
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
A z tym niestety jak z autami. Dlatego jeśli idzie o używki to tylko ze sprawdzonego źródła.
Miałem podobny problem
Titan tylko na laptopie i tam nie da się nic zobaczyć. Miałem 19 cali monitor ale niskiej rozdzielczości. Tez do bani
Kupiłem nowke monitor full hd ale 27 cali Iiyama. Wszystkie 22 i 24 cale jakoś mnie nie przekonały. Niby tv ale nic więcej nie widac
Na 27 jest cudnie
Budżet ok 1000. Inaczej bez szans
Acha. Nie zajmuje się fotografią zarobkowo. Fotki strzelam tylko dla własnej i rodziny frajdy.
27" z rozdzielczością 1920x1080? Przecież piksele są wielkości łebka od zapałki. Nieostrość jest taka, że zeza można dostać. Zdecydowanie nie polecam takiej kombinacji. Na 27" dobra rozdzielczość to 2560x1440 a i można się pokusić o UHD, o ile ktoś ma makówkę.
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Pod warunkiem, że nie były katowane. Jeśli były i licznik jest oryginalny, to rzeczywiste zużycie można pomnożyć x6. Także, opiniowanie stanu monitora po obietnicach handlarza nie daje żadnych wniosków. Sprzęt trzeba zbadać.
Podpowiedzcie jak ocenić stan monitora, czy nie był katowany jeśli mogę go obejrzeć przed zakupem?
Bez doświadczenia trudno będzie stwierdzić czy jest oryginalny i w jakiej kondycji ma podświetlenie. Można sprawdzić tylko najbardziej banalne rzeczy jak wady pikseli, uderzenia w ekran (wygląda jak tłusta plama).
Tak mocne swiecenie na pewno ma wplyw na skrocenie jego zywotnosci.
Jesli monitor masz na 80% mocy to albo pracujesz w bardzo jasnym pomueszczeniu albo monitor jest juz tak wyeksploatowany ze ta wartosc sprawia ze daje sie na nim normalnie pracowac.