No AF wyrabiał Serio. Nie mówię, że każde ujęcie i wszystko super git, ale się dało przy odrobinie determinacji. No ale to nie jest szkło do sportu, bo kupę ujęć było jednak do kosza. Ja tam nie miałam ciśnienia, żeby nawalić 2k fot, zrobiłam może ze 100, wybrałam 15 ujęć z całego meczu i wszyscy byli zadowoleni Zaznaczę, że ja się tym nie zajmuję zawodowo, zostałam poproszona o to repo, nie wyobrażam sobie focić sportu codziennie tym szkłem. Szkiełko poza tym, że wolne, to ładnie rysuje i stabilizację ma dobrą no i wytrzymały jest.

Chester. No tak to już jest w fotografii albo się chce tanie szkło, albo szkło do sportu. Ten Tamron jest super, ale nie do szybkoprzemieszczających się obiektów. Kolega wspomniał, że sport, że repo, że jakieś wesela, zakładam więc, że myśli o zawodowym foceniu, no a w takim wypadku trzeba zainwestować w pewny sprzęt z szybkim AF. Ten Tamron to fajny uniwersalny, tani zoom, nadaje się do wielu rzeczy, ale no nie do sportu i wirujących na parkiecie par. No chyba, że oleje się AF i będzie ostrzyć ręcznie.