C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
www.cobalt.fr.pl
to chyba zależy, ja ostatnio zrobiłem z nimi deal i jestem bardzo zadowolony
Dla mnie takie uszkodzenia dyskwalifikowałby chęć dalszego zastanawiania się nad kupnem szkła, mam tu na myśli szczególnie ten brzeg, bo to już śmierdzi jakimś uderzeniem i to dość mocno.
Fotografuję nie od dziś i wiem ,że trzeba się "postarać" aby coś takiego zrobić
A poza tym jak sprzedawca jest rzetelny to pisze o wszystkim bez ściemy, a nie tylko o rysie, która nie ma wpływu na zdjęcia - rysa w tym przypadku może być najmniejszym problemem![]()
Ostatnio edytowane przez Bangi ; 04-02-2016 o 11:07
w odpowiedzi pomineli ''obdarcie'' wiec odpuszczam temat i juz nawet nie odpisuje, pewnie lezal i to dosc konkretna glebe zaliczyl
ja z nimi raz robilem interes, zreszta tez wymiana i nie bylo problemu, dogadalismy sie na sensownych warunkach tym bardziej ze moje szklo bylo malo chodliwe a u nich nadal wisi :P
a co do ich gwarancji to ja z nia nie mialem problemu i to nawet na tydzien przed jej koncem
24-70 chcialem wziac zamiast 24-105, 16-35 w tym przypadku bedzie jako kolejne szklo do wora ;] chociaz znajac zycie pewnie jeszcze wpadnie mi do glowy 1000 innych kombinacji... wiec zobaczymy na czym sie skonczy
Ostatnio edytowane przez RTSiak ; 04-02-2016 o 12:09
Miałem 70-200 2,8 z rysa na centymetr i w niczym nie przeszkadzała a że mało robiłem nim pod ostre światło to nawet o tym nie myślałem że ja mam. Gorzej jest tylko sprzedać później taki sprzęt.
Marv, rysa na długim zoomie to trochę inna bajka niż rysa na krótkim zoomie, w sensie jej widoczności etc. choć problem lokalnych spadków kontrastu i blików może być tak samo uciążliwy.