Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: Szybkie pytanie - rysa 2mm na przedniej soczewce

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Szybkie pytanie - rysa 2mm na przedniej soczewce

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Kiedyś z nimi korespondowałem w sprawie kupna sprzętu i pozostawienia innego w rozliczeniu. Cena którą zaproponowali za sprzęt w rozliczeniu była tak śmiesznie niska, że dużo bardziej opłacało się sprzedać obiektyw na allegro, trochę dołożyć i kupić to co chciałem gdzie indziej. Również taniej.
    tez kiedyś chciałem cos u nich kupic i zostawić w rozliczneiu. zaproponowali tak smiesznie niska cene, ze dużo bardziej oplacilo mi się sprzedać to co mam na allegro i kupic również na allegro. wg mnie szkoda czasu na wymiane maili z nimi.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez RTSiak Zobacz posta
    albo interfoto czyta ten temat albo mnie olali bo do tej pory cisza... generalnie juz sobie odpuscilem to szklo
    IMO słusznie, w takiej sytuacji to tylko zakup osobiście w siedzibie firmy, szkoda nerwów.

Cytat Zamieszczone przez RTSiak Zobacz posta
    juz sobie odpuscilem to szklo i chyba znowu wroce do koncepcji 16-35/4
    Zamiast 24-70/2,8?

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Kiedyś z nimi korespondowałem w sprawie kupna sprzętu i pozostawienia innego w rozliczeniu. Cena którą zaproponowali za sprzęt w rozliczeniu była tak śmiesznie niska, że dużo bardziej opłacało się sprzedać obiektyw na allegro, trochę dołożyć i kupić to co chciałem gdzie indziej. Również taniej.
    Bo to działa jak u handlarza starymi autami.
    Musi zarobić na Twoim pozostawionym i sprzedawanym też starym .
    Najśmieszniejsze jest to, że robią z tego taką wielką łaskę, a ich gwarancje można sobie wsadzić w ..........., bo nie są uznawane po wyjściu z lokalu.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Początki nałogu

to chyba zależy, ja ostatnio zrobiłem z nimi deal i jestem bardzo zadowolony

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Dla mnie takie uszkodzenia dyskwalifikowałby chęć dalszego zastanawiania się nad kupnem szkła, mam tu na myśli szczególnie ten brzeg, bo to już śmierdzi jakimś uderzeniem i to dość mocno.
    Fotografuję nie od dziś i wiem ,że trzeba się "postarać" aby coś takiego zrobić
    A poza tym jak sprzedawca jest rzetelny to pisze o wszystkim bez ściemy, a nie tylko o rysie, która nie ma wpływu na zdjęcia - rysa w tym przypadku może być najmniejszym problemem
    Ostatnio edytowane przez Bangi ; 04-02-2016 o 11:07

Uzależniony Awatar RTSiak

w odpowiedzi pomineli ''obdarcie'' wiec odpuszczam temat i juz nawet nie odpisuje, pewnie lezal i to dosc konkretna glebe zaliczyl

ja z nimi raz robilem interes, zreszta tez wymiana i nie bylo problemu, dogadalismy sie na sensownych warunkach tym bardziej ze moje szklo bylo malo chodliwe a u nich nadal wisi :P

a co do ich gwarancji to ja z nia nie mialem problemu i to nawet na tydzien przed jej koncem

24-70 chcialem wziac zamiast 24-105, 16-35 w tym przypadku bedzie jako kolejne szklo do wora ;] chociaz znajac zycie pewnie jeszcze wpadnie mi do glowy 1000 innych kombinacji... wiec zobaczymy na czym sie skonczy
    Ostatnio edytowane przez RTSiak ; 04-02-2016 o 12:09

Początki nałogu Awatar Marv84
    Miasto
    Gorlice

Miałem 70-200 2,8 z rysa na centymetr i w niczym nie przeszkadzała a że mało robiłem nim pod ostre światło to nawet o tym nie myślałem że ja mam. Gorzej jest tylko sprzedać później taki sprzęt.

Początki nałogu Awatar eleroo

Marv, rysa na długim zoomie to trochę inna bajka niż rysa na krótkim zoomie, w sensie jej widoczności etc. choć problem lokalnych spadków kontrastu i blików może być tak samo uciążliwy.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów