Gratuluje zwyciezcy, ktorym jest snowboarder
Fota numer 1 jest moja.
Dziekuje wszystkim za komentarze, cieszy mnie to, ze udalo mi sie zobrazowac to co zaplanowalem, potwierdzaja to liczne komentarze, ze ... fota numer 1 nie pokazuje wiosny
Otoz jak wiecie u nas wiosny tak naprawde nie ma, nawet teraz, jest zimno, pochmurno, wiec ja postanowilem do tego tematu podejsc w taki sposob, zeby pokazac polska wiosne 2006 taka jaka jest, a nie na sile szukac oznak takiej jaka powinna byc.
Napisze kilka slow o samej fotce. Pomysl wpadl mi od razu jak snowboarder zaproponowal temat, nie wiedzialem tylko czy sie uda. Moglo sie nie udac bo: potrzebowalem w miare atrakcyjnego swiatla, a slonca jak na lekarstwo, wyjrzy dwa razy na dzien, musialem sprawic aby moja 3 letnia modelka usiedziala w miejscu i zrobila taka mine o jaka proszeKto fotografuje dzieci ten wie, ze nie jest to latwe. Modelka albo mi uciekala, albo sie slicznie usmiechala. Na plazy nad jeziorem spedzilismy okolo 2 godzin, ale to i tak niezle bo myslalem, ze bedzie trzeba zrobic kilka podejsc, a udalo sie juz pierwszego dnia, swiatlo w miare ok, niebo troche nudne, modelka zrobila mine w miare ok, chociaz myslalem o innej
Potem tylko delikatnie obrobilem RAWa, i fota byla gotowa, oryginal nie rozni sie wiele od tego co widac. Obiecalem powiedziec czym robilem bo nie mam w stopce sprzetu, fota byla robiona 350D bez gripa
oraz Tamronem 28-75 od Cichego. Jezeli macie jakies pytania to chetnie odpowiem.