Pokaż wyniki od 1 do 10 z 233

Wątek: Nowy Canon EOS -1D X Mark II

Widok wątkowy

Początki nałogu Awatar BartasPL
    Miasto
    mazowieckie

Domyślnie Odp: Nowy Canon EOS -1D X Mark II

Cytat Zamieszczone przez eska Zobacz posta
    Nie widziałem fotografa który czy to na stadionie, hali czy na manifestacji korzysta z wi-fi, bo gdzie te pliki miałby przesłać skoro raw waży ok. 20mb a jpg ok.6. Przy serii 5-6 klatek to nie ma nawet o czym mówić. Studio? Tu sytuacja ma się podobnie. Trzy cztery klatki po 20mb w ciągu kilku sekund, i trzeba to przesłać do komputera.
    Ja wysyłam Karta eye-fi w aparacie, router kieszonkowy w plecaku i mJPGi jadą prosto na WWW sponsorów/organizatorów z kilkunastosekundowym opóźnieniem. Selekcja kadrów na poziomie puszki "kluczykiem zabezpieczającym".

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Dokładnie tak pomyślałem ale nie miałem odwagi żeby to napisać.
    Może test polegający na ocenie szumu po rozjaśnieniu o +6EV nie wypadnie powalająco ale ci co dosiądą taka maszynę pewnie nie przeczytają takiego testu.
    Też tak myślę, ale mam nadzieję, że wreszcie nie będzie lipy przy rozjaśnianiu szumów. 2EV które da się wyciągnąć z RAWów 5D3 to stanowczo za mało jak na tą klasę sprzętu. Często z tego korzytsam przy zdjęciach ślubnych i pucha mocno mnie w tym względzie ogranicza. Pracuję z chłopakami z Nikonami D810 i Canon naprawdę mocno daje tu ciała. Może wreszcie to się skończy.
    Ostatnio edytowane przez BartasPL ; 02-02-2016 o 23:09
    5DIII, EOS R, 15-35L IS RF, 24-70L II, 50L, 85L1.2 RF, 135A, 600EX-RT, 430EX III-RT, PRO-1, Eizo CG243W
    500px

Uprawnienia umieszczania postów