Strona 23 z 24 PierwszyPierwszy ... 1321222324 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 233

Wątek: Nowy Canon EOS -1D X Mark II

Coś już napisał Awatar the.watcher
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Nowy Canon EOS -1D X Mark II

Cytat Zamieszczone przez flipflap
    1DX MKII jest niesamowity. W ostatni weekend pojechalem porobic troche ptaszkow. AF jest o niebo lepszy niz 5d3
    Super testy! Gdzie robiłeś foty?

Cytat Zamieszczone przez piotrekhd Zobacz posta
    Witam to mój pierwszy post od bardzo dawna , moja pierwsza jedynka którą miałem od nowości to 1ds mkIII, z ktorego byłem pod wzgledem obrazowania bardzo zadowolony. Obecnie posiadam 5d mkIII i zdecydowałem się dokupić 1dx MKII , gdyż miałem w reku 1dx i stwierdziłem że to rakieta , dlaczego 1dx mkII? , ponieważ tym aparatem nie tylko chce fotografować ale też czasem użyć go do zrealizowania reportażu z wesela ,a teraz pytanie, do tej pory nie widziałem porównania 1dxII z 5dmkIII chodzi o jakość obrazu Full HD bo to bardzo ułatwiło by mi jakąś ocenę .
    Ile miejsca zajmuje 1 godzina nagrania w najwyższej jakości Full HD i na jak długo filmowania starczy jedna bateria , pozdrawiam
    Full HD w jedynce jest bez porównania lepsze, dodatkowo Dualpixel i slow-mo czterokrotne, 4K do 30fps bez problemu zapisuje na CF. Profile w miarę podobne, więc można to zgrać kolorystycznie. Akumulator wytrzymuje krócej niż w 5D3.
    Jednak filmowanie wesel takim sprzętem, to droga przez mękę, polecam 2 x C100M2 w podobnej cenie, albo C300 używkę.
    Jak budżet bardziej ciśnie, to a7S (II) + a6300 na żyro (i plecak zapasowych baterii). Choć to kompletnie nieergonomiczne, to przynajmniej mobilne rozwiązanie i daje radę przy dwu-trzykrotnie wyższym ISO niż Canon.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez the.watcher Zobacz posta
    Jednak filmowanie wesel takim sprzętem, to droga przez mękę, polecam 2 x C100M2 w podobnej cenie, albo C300 używkę.
    C300 do wesel to IMO zupełnie słaby pomysł, a i C100 ergonomicznie nie rozpieszcza. Do reporterki ślubnej to te kamery się moim zdaniem słabo nadają ale wiadomo, że każdy ma swoje preferencje.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto

Cytat Zamieszczone przez mkamelg Zobacz posta
    Ktoś się zdenerwował:

Canon EOS-1D X Mark II - Optyczne.pl
    Doszło kilka niezbyt pochlebnych opinii dotyczących użytkowania tego aparatu w bardzo specyficznych warunkach - ISO powyżej 1600, na zewnątrz przy sztucznym oświetleniu, koncert/sala weselna z dużą ilością mieszanego sztucznego oświetlenia, przy wyłączonym i włączonym odszumianiu na Standard.

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez mkamelg Zobacz posta
    Doszło kilka niezbyt pochlebnych opinii dotyczących użytkowania tego aparatu w bardzo specyficznych warunkach - ISO powyżej 1600, na zewnątrz przy sztucznym oświetleniu, koncert/sala weselna z dużą ilością mieszanego sztucznego oświetlenia, przy wyłączonym i włączonym odszumianiu na Standard.
    Serio ? Adam, Zevros ten sam początek IP 89.229 ...
    Gdzie w tych opiniach jakieś przykłady ? Ciekawy przykład traktowania opinni w internecie jako wyroczni, powielania informacji.
    Ktoś coś gdzieś przeczytał. I klepie dalej ...

Sam możesz wystawić dowolną opinię na dowlny aparat.

Śmiać mi się chce jak widze opinie na sprzęt (inny) który posiadam, wiele i tu podobnych przykładów czym to się nie da robić zdjęć.

"Jak fotograf **** ... " i tyle na temat.

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Cytat Zamieszczone przez 7four Zobacz posta
    Gdzie w tych opiniach jakieś przykłady ? Ciekawy przykład traktowania opinni w internecie jako wyroczni, powielania informacji.
    Ktoś coś gdzieś przeczytał. I klepie dalej ...

Sam możesz wystawić dowolną opinię na dowlny aparat.

Śmiać mi się chce jak widze opinie na sprzęt (inny) który posiadam, wiele i tu podobnych przykładów czym to się nie da robić zdjęć.

"Jak fotograf **** ... " i tyle na temat.
    Może ktoś kupił, myślał, ze za 26 tys to aparat robi tylko klatki na World Press Photo conajmniej a tu zonk, ciężka, droga kobyła, a zdjecia robi takie same jak cos tańszego

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez 7four Zobacz posta
    Niezły żart. Aparat za 26 tyś. i słabo działa tryb portret. Odszumianie w jpeg to porażka a jako dowód może podesłać RAWy...
    No i ergonomia do bani. Ja bym przed zakupem jednak wziął to body w rękę.
    Ogólnie to na miejscu krytykanta sprzedałbym to w cholerę i kupił kilka sztuk 5DII (bo lepsze)

Coś już napisał Awatar Scorpion
    Miasto
    Gdańsk

Napisał też 27.10.2016, że "W następnym tygodniu zrobię stronkę z rawami do pobrania i z dokładnym opisem błędów" i linka już nie podał. Zamiast tego pojawiła się kolejna fatalna opinia. Szkoda klawiaturę strzępić na takich troli.
    30D | 7D | 5DmkII | 6D | 17-40/4 L| 50/1.4 | 70-200/4 L | 100/2.8 IS L | 24/1.4 II L | 430 EX

Początki nałogu Awatar mkkaczy
    Miasto
    IRL

Czytając te recenzje, przypomniały mi się te dotyczące Canona 1200mm
    Recenzje obiektywu za 350 000 złotych - Joe Monster
    R6 5DIII 17-40/4 35/1.4LII 50STM 85/1.2II 135/2 200/2.8II 400/2.8IS TC1.4III
    https://500px.com/mkkaczy

Recenzje są genialne. Wracając do 1DXII jest niesamowity. Szczególnie w sportach lub na ptaszki czy samoloty.

Coś już napisał Awatar the.watcher
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    ... a i C100 ergonomicznie nie rozpieszcza. Do reporterki ślubnej to te kamery się moim zdaniem słabo nadają ale wiadomo...
    Nie wiem skąd to bierzesz, przez lata grałem na C100 i jestem zachwycony zarówno jakością obrazka jak i ergonomią. W szczególności gdy przeciwstawić to DSLR lub bezlusterkowcom Sony, które obecnie zawładnęły rynkiem filmowania ślubnego. Lepsza ergonomia od C100 tylko w kamerach ENG, które jakość obrazka mają daleko na końcu listy.

Nota bene, robiłem w zeszłym tygodniu zlecenie foto+video. Na 5D3 video raw (ML), a na 1DX2 4K@25p mJPEG z balansem bieli AWB-w i choć z tych rawów można wydłubać w Lightroomie dobry materiał video, to jednak prostota workflow'u z jedynki jest rewelacyjna. Korekcje w DaVinci minimalne. Po resamplu do FullHD obrazek wygląda lepiej niż z rawów na 5D3, gładki i pełen detalu. Profile: "detail" i "EOSHD C-log". A do tego całkiem skuteczne przeostrzanie... paluchem po wyświetlaczu

Strona 23 z 24 PierwszyPierwszy ... 1321222324 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów