Strona 21 z 24 PierwszyPierwszy ... 111920212223 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 233

Wątek: Nowy Canon EOS -1D X Mark II

Domyślnie Odp: Nowy Canon EOS -1D X Mark II

Cytat Zamieszczone przez flipflap Zobacz posta
    Nie moge sie doczekac.
    Przesiadasz się z mk1 czy miałeś coś innego?
    [ 500px ]

Cytat Zamieszczone przez KrZyChUM Zobacz posta
    Przesiadasz się z mk1 czy miałeś coś innego?
    Mam 6D, 5DIII i teraz wchodze na 1DXII

I jestem bardzo podekscytowany

Wczoraj otrzymałem 1DX2 i jestem pod niesamowitym wrażeniem. Od razu pojechałem na pobliskie lotnisko i zrobiłem zdjęcia lądujących samolotów. Co mnie zaskoczyło to niesamowicie dokładny AF. Robiłem zdjęcia z ręki, 400mm, f5.6 @ 320/sec. żeby otrzymać efekt śmigła i wszystko było ostre. Zdjęcia robiłem pod wieczór i szumu były minimalne. Później wrzuce kilka fotek.

Miasto
    Bartoszyce

Witam to mój pierwszy post od bardzo dawna , moja pierwsza jedynka którą miałem od nowości to 1ds mkIII, z ktorego byłem pod wzgledem obrazowania bardzo zadowolony. Obecnie posiadam 5d mkIII i zdecydowałem się dokupić 1dx MKII , gdyż miałem w reku 1dx i stwierdziłem że to rakieta , dlaczego 1dx mkII? , ponieważ tym aparatem nie tylko chce fotografować ale też czasem użyć go do zrealizowania reportażu z wesela ,a teraz pytanie, do tej pory nie widziałem porównania 1dxII z 5dmkIII chodzi o jakość obrazu Full HD bo to bardzo ułatwiło by mi jakąś ocenę .
    Ile miejsca zajmuje 1 godzina nagrania w najwyższej jakości Full HD i na jak długo filmowania starczy jedna bateria , pozdrawiam

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Witam,
    nie było mnie dawno na forum.
    Chcę napisać kilka zdań nt. konkurenta 1 DX MKII czyli Nikona D5 - mam nadzieję że w dobrym dziale.
    Jak wiecie jestem Canonierem od zawsze natomiast po premierze D5 skusiłem się na zakup tej puszki.
    W kilku słowach to jest kilka rozwiązań które bardzo mi się podobają:
    świetne wysokie ISO - robiłem wydruki 150 x 100 cm z ISO 51200 i zdecydowanie lepiej wyglądały niż z Canona przy tej czułości
    bardzo celny i szybki AF - ale tutaj bym postawił znak równości Canon-Nikon. Niby Nikon ma więcej punktów ale w normalnej pracy nie widziałem jakiejś powalającej różnicy między jednym a drugim
    używalny ekran dotykowy - w Nikonie świetnie to działa , bardzo wygodna i szybka opcja
    podświetlane guziki z tyłu - bardzo lubię tę opcję i moim zdaniem brakuje tego w 1 DX MKII
    gniazdo kart tego samego typu - które można wymienić jeśli ktoś np. znienawidzi XQD
    karty XQD - świetne, szybkie karty, w zestawie z D5 jest karta i czytnik.
    To na tyle jeśli chodzi o moje osobiste odczucia nt. D5.
    Mimo tych wszystkich zalet mój romans z Nikonem się kończy.
    Ponieważ parę osób pyta mnie dlaczego dałem ogłoszenie w giełdzie o zamianę Nikon -> Canon to odpowiadam:
    Z bardzo prozaicznego powodu - pracuje na stałkach (24, 35, 85) a te szkła w NIkonie to badziewie w porównaniu do Canona.
    Pozdrawiam. Marek
    Ostatnio edytowane przez marbudzyk ; 16-11-2016 o 11:57
    Canon EOS 1V, 1DSMKIII. 14/2.8 L, 35/1.4, 50/1.2, 85/1.2, EF 300mm f/2.8L IS II, 600/4
    Leica M7, MP, M9, Monochrome, M240. Obiektywy: Summilux 35/1.4, Noctilux 50/0.95 , Summilux 1.4/50, Summicron 90/2
    Fujichrome Provia 100F/400X, Kodak Tri-X, T-max 100/400 + Flextight X5

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Wszystko fajnie tylko ceny Canona 1DX kosmicznie wysokie. Chyba jedynie dla profesjonalisty.

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez saxjas Zobacz posta
    Wszystko fajnie tylko ceny Canona 1DX kosmicznie wysokie. Chyba jedynie dla profesjonalisty.
    Przyznam żę nigdy nie zrozumiem stwierdzenia " ceny kosmicznie wysokie" w przypadku profesjonalnego sprzętu.
    Zawsze sprzęt z tej półki się cenił i zawsze będą ludzie którzy go kupią. A dla tych którzy nie chcą wydawać pieniędzy jest całkiem spory wybór dobrych korpusów w tańszej cenie.
    I każdym z nich można zrobić ciekawe zdjęcia
    Ostatnio edytowane przez marbudzyk ; 16-11-2016 o 12:32
    Canon EOS 1V, 1DSMKIII. 14/2.8 L, 35/1.4, 50/1.2, 85/1.2, EF 300mm f/2.8L IS II, 600/4
    Leica M7, MP, M9, Monochrome, M240. Obiektywy: Summilux 35/1.4, Noctilux 50/0.95 , Summilux 1.4/50, Summicron 90/2
    Fujichrome Provia 100F/400X, Kodak Tri-X, T-max 100/400 + Flextight X5

Cytat Zamieszczone przez marbudzyk Zobacz posta
    pracuje na stałkach (24, 35, 85)
    Bo się kupuje Sigmy Art i ma się szkła lepsze niż w obu systemach.
    Jeśli szkło sprawia problem (a większość nie sprawia) - USB dock rozwiązuje problem.

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Bo się kupuje Sigmy Art i ma się szkła lepsze niż w obu systemach.
    Taaa, jasne

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Jeśli szkło sprawia problem (a większość nie sprawia) - USB dock rozwiązuje problem.
    Internety są pełne wpisów takich, którzy próbowali rozwiązać "problem" USB dockiem. Choć niektórym się pewnie udało.

Raczej odwrotnie. Niektórym się nie udało. A większości AF działa bezproblemowo bez jakiejkolwiek ingerencji.
    Przypomnę, że koledze chodziło o współprace z Nikonen, a tam niefirmówki mają jakoś mniejsze problemy niż z Canonami.
    Zresztą i we współpracy z canonani wcale nie jest źle. Tylko wadliwa współpraca jest nagłaśniana, a o dobrej mało kto mówi. Ludzie tego używają zamiast o tym pisać.

Strona 21 z 24 PierwszyPierwszy ... 111920212223 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów